Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Vozite Volkswagen u svojem uredu i stanu
Članak
Objavljeno: 09.11.2022. 10:20

VW stolica 

VIDEO: Vozite Volkswagen u svojem uredu i stanu

Volkswagenova motorizirana uredska stolica ima ugrađen zaslon osjetljiv na dodir, kamere za vožnju unazad, senzore blizine i kuku za vuču.

VIDEO: Vozite Volkswagen u svojem uredu i stanu

Motorizirane uredske stolice nisu nova stvar. Već smo ih vidjeli nekoliko na raznim tehnološkim sajmovima, no kada se izrade takvog nečeg uhvati Volkswagen, to je onda nešto doista posebno. Inženjeri iz norveške podružnice VW-a, odlučili su u uredsku stolicu ugraditi više tehnologija koje se nalaze u Volkswagenovim automobilima, što uključuje električni motor, prednja svjetla, sirenu, infotainment sustav, pa čak i kuku za prikolicu.

Stolica s jednim baterijskim punjenjem ima domet od 12 km i nudi maksimalnu brzinu od 20 km/h, mada ne vjerujemo da biste se unutar tvrtke ili u stanu mogli voziti tako brzo, riskirajući da izazovete prometnu nesreću naletom na nekog zaposlenika koji izlazi iz WC-a.

Na svu sreću, inženjeri su mislili i na sigurnost pa su stolicu opremili stražnjom kamerom i senzorima blizine od 360 stupnjeva, a kako biste se tijekom vožnje po firmi zabavili, na dodirnom zaslonu infotainement sustava ugrađenog u rukohvat možete puštati pjesme za "putovanje", kao što možete vidjeti u ovom videu.

U naslonima za ruke ugrađen je i par prednjih svjetala koja pomažu u vožnji tijekom prekovremenih smjena, a stolica je također opremljena i bljeskajućim RGB LED diodama. Kako bi stražnjica ostala na toplom tijekom dugog radnog dana, tu je i ugrađeni grijač sjedala.

Volkswagen je i u dizajnu posudio neke elemente iz automobila poput metalik vanjske boje, kotača s 4-inčnim čvrstim aluminijskim naplatcima i logotipa tvrtke izvezenog na naslonu za glavu, a možda je najčudnija stvar mali prtljažnik straga za dokumente i prijenosna računala, pa čak i kuka za prikolicu, ako želite za sobom vući velika kolica sa spisima ili kolegu na običnoj stolici s kotačićima.

VW-Nytte_kontorstol8

Nažalost, VW uredska stolica zapravo nije na prodaju jer iako se radi o potpuno funkcionalnom prototipu, ovo je samo marketinški projekt u službi reklamiranja vozila tvrtke.

Možda bismo trebali pokrenuti peticiju da VW u svojim auto salonima počne prodavati i ovu korisnu stolicu, jer je doista cool.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Volkswagen stolica
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->