Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Živite u mjesečevoj kućici na Zemlji
Članak
Objavljeno: 10.10.2021. 13:08

Nestron 

VIDEO: Živite u mjesečevoj kućici na Zemlji

Nestron Cube Two X kućica je samoodrživa praktična kompaktna nastamba za stanovanje na Mjesecu, Marsu i Zemlji.

VIDEO: Živite u mjesečevoj kućici na Zemlji

Kada jednog dana započnemo sa stvaranjem kolonija na Mjesecu ili Marsu, vjerojatno ćemo si morati kupiti stambeni prostor kakav razvija tvrtka Nestron pod nazivom Cube Two X, koja pruža sve sadržaje ugodnog doma za 2, 3 ili 4 osobe.

No tvrtka Nestor ne želi čekati da Musk, NASA ili Roscosmos započnu s kolonizacijom svemirskih tijela u Sunčevom sustavu, već svoje nastambe želi prodavati na Zemlji po cijeni od 50.000 dolara (14,5 m2 za 2 osobe), odnosno 60.000 dolara, koliko će vas koštati "obiteljski" model od 35 kvadrata stambenog prostora.

C2X-1BR-07

Cube Two X kućice se u potpunosti mogu smatrati pametnima, jer su prožete i povezane kompletnom digitalnom i senzorskom tehnologijom koja uključuje pametne štednjake, hladnjake, krevete, infotainment sustave, medijske platforme, pametni namještaj, pa čak i pametni WC, a sve to je integrirano u Google Home ili Amazon Alexa platformu s digitalnim asistentom i glasovnim komandama.

C2X-1BR-08

Mada za ovu kućicu ne trebate graditi temelje, Nestron kaže da je razvio izoliranu, pocinčanu konstrukciju s čeličnim okvirima imajući na umu potrese, uragane i tajfune, a nudi i još izdržljivija prilagođena rješenja za kupce koji žele ili zahtijevaju nešto više.

C2X-1BR-11

Nestron ističe da se 90 posto materijala korištenih za izgradnju njegovih domova može reciklirati na kraju životnog ciklusa, a uz kućicu dolazi i 50-godišnje "strukturno jamstvo", koje pokriva štete nastale od svih prirodnih katastrofa (na Zemlji ili na Marsu).

Kako izgleda Cube Two X kućica u kojoj bismo rado i mi stanovali možete vidjeti u ovom videu. 

Izvor: Nestron

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->