Nalazite se
  • Pop Tech
  • VW izbacuje benzince uz trkaće divizije
Članak
Objavljeno: 26.11.2019. 11:19

Volkswagen 

VW izbacuje benzince uz trkaće divizije

Volkswagenovi trkaći timovi od sada će se natjecati samo s električnim autima.

VW izbacuje benzince uz trkaće divizije

Vjerojatno će proći još neko vrijeme dok svi Volkswagenovi automobili postanu električni, no njegova trkaća divizija to neće čekati. VW Motosport grupa objavila je kako u potpunosti odbacuje mogućnost daljeg sudjelovanja u utrkama s autima na pogon fosilnih goriva te se okreće isključivo električnim trkaćim vozilima.

Njegov flagship model bolida ID.R (slika gore) obara rekorde na mnogim stazama širom svijeta i služi kao demonstracija onoga što može ponuditi električno orijentirana MEB platforma. 

VW Motorsport grupa do sada je bila najpoznatija po touring autima i autima za reli utrke, pa će prebacivanje na električna vozila biti puno lakše nego u slučaju konkurenata poput Mercedesa koji i dalje investira jako puno u natjecanja poput Formule 1.

Moramo priznati da ime Volkswagen do sada nismo vezali uz svijet utrka, pa nam se ovo ne čini kao neka velika senzacija. Kada Ferrari prijeđe na električne trkaće automobile tek onda ćemo znati da je vrijeme benzincima na pistama isteklo.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->