Nalazite se
  • Pop Tech
  • Video: Nevidljivi Mercedes šokira Nijemce
Članak
Objavljeno: 04.03.2012. 17:18

Mecedes-Benz 

Video: Nevidljivi Mercedes šokira Nijemce

Mercedes održava nesvakidašnju promociju ekološkog vozila na vodikove ćelije.

Video: Nevidljivi Mercedes šokira Nijemce

Kako bi promovirao svoj automobil B-klase F-CELL, koji radi na električni motor na vodikove ćelije s kojim može prijeći do 400 km s jednim punjenjem, Mercedes-Benz ga je opremio tehnologijom koja mu daje "nevidljivost".

Sustav radi na taj način da se s vozačeve strane automobila nalazi veliki broj LED-ova koji ga pretvaraju u veliki ekran, a sa suvozačeve kamera Canon 5D Mark II koja snima okoliš s jedne stane vozila i potom sliku reproducira na drugu, čime stvara iluziju nevidljivosti ili bolje rečeno prozirnosti.

Mercedes ovim automobilom želi prijeći čitavu Njemačku kako bi promovirao vozilo s 0,0 emisijom štetnih tvari i plinova, a tijekom vožnje se na displayu umjesto slike s druge strane vozila povremeno prikazuju informacije o F-CELL automobilu.

Na videu dolje možete vidjeti zbunjenost i oduševljenje prolaznika, pa možemo reći kako je ova James Bondovska kamuflaža odigrala veliku ulogu u promociji ekološki prihvatljive "mečke", a Mercedes će najzanimljivije snimke ugraditi u promocijsku TV reklamu koja bi se uskoro trebala prikazivati širom svijeta.

VIDEO - Nevidljivi Mercedes-Benz B-klase F-CELL

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->