Nalazite se
  • Pop Tech
  • Westworld se vratio bolji nego ikada
Članak
Objavljeno: 18.03.2020. 13:28

SF TV preporuka 

Westworld se vratio bolji nego ikada

HBO je upravo započeo s prikazivanjem treće sezone SF serije Westworld.

Westworld se vratio bolji nego ikada

Odlična SF serija Westworld koja se temelji na istoimenom legendarnom filmu s Yulom Brynnerom iz 1973. godine prilično je oduševila fanove znanstvene fantastike tijekom prve dvije sezone prikazivanja, mada je bilo i onih kojima se nije dopala, ponajviše zbog prilično neobičnih vremenskih skokova kroz radnju, pa na trenutke niste znali što je bilo prije a što poslije.

Priča o zabavnom parku s temom divljeg zapada u kojem dođe do pobune androida koji služe za iživljavanje ljudskih posjetitelja, tijekom prve dvije sezone se razvila u prijetnju čitavom čovječanstvu, ukoliko humanoidni roboti izađu izvan granica parka.

Nakon što smo odgledali prvu epizodu treće sezone sada nam postaje jasno da se priča nastavlja izvan parka, a u njoj glavnu ulogu ponovno imaju poznati junaci iz prve dvije sezone poput Dolores i Bernarda.

Ne želimo vam pokvariti gledanje spojlerima pa ćemo vam samo reći riječ dvije o tehničkim detaljima i vizualnom dojmu trećeg dijela serijala.      

Svijet budućnosti u kojem se umjetna inteligencija i ljudi sve više isprepliću dizajniran je vrlo uvjerljivo poput bliske tehnološke budućnosti kakvu već najavljuju brojni projekti i koncepti kakve smo već imali prilike vidjeti. Taj svijet na momente djeluje utopijski, a na momente distopijski, što jasno govori o tome da pozitivne promjene koje donosi tehnologija nisu dostupne svima, dok su istovremeno mogućnosti manipulacije veće nego ikada prije. Na neki način ovo je velika kritika ljudske rase, a hoće li to dovesti do nekog singularnog događaja, distopije i loše sudbine po nas sve tek trebamo vidjeti.

Tu ćemo se zaustaviti s opisivanjem prve epizode treće sezone Westworlda, pa ćemo još samo  reći da nas je priča ponovno jako zaintrigirala i vjerujemo da bi mogla predstavljati veliki potencijal za SF seriju godine.    

Topla preporuka za sve fanove "tvrdog" SF-a, mada vjerujemo da će se naći i dovoljno akcije za one koji vole malo mekše i tečnije "štivo".Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->