Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.03.2020. 10:22

Hackathon 

AI BattleGround u Zagrebu okuplja vikend warriore

U Zagrebu se održava najveće natjecanje u programiranju umjetne inteligencije koje studenti organiziraju za studente.

AI BattleGround u Zagrebu okuplja vikend warriore

BEST Zagreb u suradnji s partnerima organizira peti hackathon po redu AI BattleGround - najveće natjecanje u programiranju umjetne inteligencije koje studenti organiziraju za studente.

Ove godine, AIBG će se održati 13. i 14. ožujkau omiljenom studentskom prostoru na prvom katu Studentskog centra, Stablu znanja. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21.000 kuna: 12.000 kn za prvo, 6.000 kn za drugo i 3.000 kn za treće mjesto.

SAM_7430_ps

BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednjih 20 godina. Ova organizacija okuplja studente europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta na 93 lokacije unutar 34 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

SAM_7476_ps

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svake godina broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske, pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta.

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici, a kakva je bila atmosfera na jednom prijašnjih natjecanja možete pogledati u ovom videu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->