Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.02.2018. 13:04

Glasina 

Ampere GA104 GPU stiže u GeForce GTX 2080

Glasine tvrde da će se nove Nvidijine grafičke kartice temeljiti na Volti, ali i na Ampere mikroarhitekturi.

Ampere GA104 GPU stiže u GeForce GTX 2080

Ovogodišnje glasine vezane uz Nvidiju otvaramo jednom koju donosi njemački portal 3DCenter.org, na kojemu su se pojavile navodno procurjele informacije da će Nvidia uskoro ugasiti svoju GP102 GPU liniju i okrenuti se GA seriji.

Prema tim glasinama Ampere mikroarhitektura će biti nasljednik Pascala.

Ukoliko u ovome ima istine, GP102 čip koji pogoni NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti grafičke kartice se više neće proizvoditi, a potvrda toga će biti ako uskoro potpuno nestanu iz ponude informatičkih dućana.

Što se tiče novog čipa Ampere GA104 koji bi trebao pogoniti nove Nvidijine flagship grafičke kartice koje će navodno uključivati Nvidia GTX 2080 i GeForce GTX 2070, on se već nalazi u proizvodnji i trebao bi stići na tržište sredinom travnja ove godine, što će biti točno dvije godine od kako je prvi puta najavljen.

Prednost Ampere GPU-a bi trebala biti najviše primjetna u gamingu, jer je, kako tvrde neimenovani izvori, savršeno optimiziran za teške zadaće mljevenja ogromnih količina grafičkih podataka.

Za očekivati je da će ovo izazvati veliki interes i kod kripto rudara zbog kojih Nvidija mlati ogromne pare, iako tvrdi da joj je jako žao što ne može isporučivati dovoljne količine novih grafičkih kartica onima kojima su namijenjene, gamerima.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam