Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.07.2020. 12:33

Chrome 86 

Chrome laptopu drastično produžuje trajanje baterije

Nadogradnja Chrome preglednika bi vašem prijenosniku mogla omogućiti dodatna dva sata rada.

Chrome laptopu drastično produžuje trajanje baterije

Chrome preglednik je poznat kao veliki potrošač energije u laptopima, posebice kod onih korisnika (poput nas) koji imaju običaj otvarati veliki broj tabova.

Ekipa iz TheWindowsCluba je u testnoj inačici Chromea 86 pronašla eksperimentalnu značajku pod chrome://flags koju Google testira upravo zbog toga kako bi smanjio potrošnju energije.

Kako se čini, novi Chrome će smanjiti potrošnju energije gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera dok je tab u pozadini, poput onih koji provjeravaju vašu scrolling poziciju. Nova značajka stiže u Chrome za Windowse, Mac, Linux, Android i Chrome OS.

Zahvaljujući tome, ušteda energije će biti značajna, pa je Google uštedio dva sata trajanja baterije tijekom testa s 36 otvorenih tabova u pozadini, što vam možda djeluje malo ekstremno, no vjerujte nam da ćete se prije ili kasnije naći u takvoj situaciji.

Prilikom puštanja YouTube videa na čitavom zaslonu ušteda baterije nije bila toliko značajna, no tijekom vrlo intenzivnog testa, bateriji se produžilo trajanje za 36 minuta, što također nije zanemarivo.

TWC kaže da je ovo dostupno samo u ranim Chrome 86 buildovima, no biti će ugrađeno u sve buduće desktop i mobilne inačice Chromea, mada se još ne zna točno kada će stići u novi preglednik koji se temelji na Chromiumu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->