Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.09.2019. 12:52

LPX DDR4 

Corsair lansira prvi svjetski DDR4 4866 DRAM

Nova memorija dolazi u kitu od 2x8 GB, a namijenjena je ponajviše 3. generaciji AMD Ryzena.

Corsair lansira prvi svjetski DDR4 4866 DRAM

Vengeance LPX memorija već dugo probija granice u performansama, a ta se tradicija sada nastavlja zahvaljujući partnerstvu Corsaira i AMD-a koji su lansirali prvi DDR4-4866 RAM na svijetu. Mada je memorija kompatibilna s većinom modernih platformi, najveću korist od nje će imati konfiguracije na AMD Ryzen 3000 platformi i to s ASUS ROG Crosshair VIII Formula, MSI MEG X570 GODLIKE i MSI PRESTIGE X570 CREATION matičnim pločama s automatskim overklokiranjem, gdje će postići rekordnih 4.866 MHz.

Čak i kada rade na najvišim postavkama, VENGEANCE LPX DDR4 memorijski kitovi drže niske temperature s uključenim opcijskim Vengeance Airflow Fanom za direktno hlađenje memorijskih modula.

LPX DDR4

"Jako smo uzbuđeni što Corsair prvi donosi tu fantastičnu brzinu DRAM-a na tržište", izjavio je Reimar Goetze, stariji direktor memorijskih proizvoda u Corsairu. "Naši lojalni PC entuzijsati od nas uvijek očekuju da probijamo granice u high-end komponentama".

Svaki Vengeance RGB Pro modul sadrži 10 individualno programibilnih RGB LED-ica koje se mogu programirati pomoću Corsair iCUE softvera kako biste dobili neograničenu količinu boja i dinamičnih višeslojnih efekata koji se mogu sinkronizirati sa osvjetljenjem svih Corsairovih komponenti i uređaja.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->