Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2022. 15:24

Unitek 

Dock za Steam Deck s termoelektričnim hlađenjem

Ovaj korisni dodatak će spriječiti probleme, rušenja i kvarove izazvane pregrijavanjem.

Dock za Steam Deck s termoelektričnim hlađenjem

Ako kojim slučajem posjedujete Steam Deck ručnu konzolu koja se može kupiti isključivo putem Steamovog web dućana, možda ste otkrili da konzola ima tendenciju pregrijavanja, što znači da će vam se u najboljem slučaju znojiti prsti, ali  može dovesti i do ozbiljnijih problema u radu konzole, zastajkivanja, pa čak i rušenja sustava tijekom igre i kvarova.

Honkonška tvrtka Unitek razvila je gadget Cooler Dock Pro za Steam Deck koji doskače tom problemu. To je u osnovi Valveov službeni dock unaprijeđen termoelektričnim hladnjakom sa stražnje strane koji se prodaje po cijeni od 119 američkih dolara.

Slično kao i službeni dock, Unitekova verzija pokriva vaš Steam Deck trakom od mekog silikona, a tu je i kratki USB-C kabel koji visi sa stražnje strane za povezivanje s konzolom. Termoelektrični hladnjak, ventilator s RGB osvjetljenjem i metalna kontaktna ploča smješteni su unutar zglobnog modula, koji omogućuje manju prilagodbu kuta nagiba dok podupire Steam Deck.

D1097A_0829_-2_700x

Cooler Dock Pro dolazi sa setom priključaka sličnih onima na Valveovom docku, ali i s nekima koji su smješteni sprijeda te uključuju dva USB-A i jedan USB-C (do 10 Gbps), popraćen s dva RGB svjetla.

Sa stražnje strane dobivate USB-C PD utičnicu, HDMI 2.1 i DisplayPort 1.4 te Gigabit LAN utor. Vrijedno je napomenuti da ovaj dock podržava Multi-Stream Transport, tj. lančano povezivanje više monitora u načinu Linux radne površine konzole. Ako koristite samo jedan video izlaz, dobit ćete do 8K na 60 Hz ili 4K na 120 Hz, ali ako koristite oba priključka, onda je ili dvostruki 4K na 60 Hz, ili 8K na 30 Hz na jednom i 1080p na 60 Hz na drugom.

Unitek je dodao jedan dodatni USB-C priključak s lijeve strane, koji je namijenjen modulu hladnjaka. Ako želite koristiti samo funkciju hlađenja dok ste u pokretu, tj. bez zaslona ili dodataka spojenih na priključnu stanicu, možete jednostavno uključiti power bank u tu 10W USB-C utičnicu.

Unitek tvrdi da je tijekom pokretanja igre Apex Legends prosječna površinska temperatura Steam Decka bila oko 46°C, ali kada se koristi s Cooling Dockom Pro, ta je brojka pala na 34,5°C, što je unutar preporučenog raspona temperature.

Unitek Cooling Dock Pro je dostupan za predbilježbu putem ove poveznice, a isporuke počinju od sredine prosinca.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Steam Deck Cooler Dock Pro Unitek
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->