Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.03.2021. 10:46

Google 

Google boosta AR značajke podrškom za dvije kamere

Pixel 4 i Pixel 4 XL će kroz koji tjedan dobiti ARCore s podrškom za dvije kamere.

Google boosta AR značajke podrškom za dvije kamere

Googleova proširena stvarnost, odnosno aplikacija Google Play Services for AR koja koristi ARCore SDK, nadograđena je značajkom koja omogućuje korištenje dvije kamere umjesto jedne koja se do sada koristila.

Korištenje dvije kamere će ARCoreu pružiti bolju dubinsku percepciju, koja će omogućiti preciznije i realnije smještanje virtualnih objekata u stvaran prostor.  

Ako ste ikada eksperimentirali s Googleovom AR značajkom koja vam omogućuje da u pregledniku pretražujete životinje i objekte koje ćete potom smjestiti u virtualnom obliku u svoj prostor, vjerojatno ste otkrili da to najčešće ne ispadne baš uvjerljivo, jer objekti često lebde u zraku ili se nalaze pod krivim kutom.

Korištenje dvije kamere za skeniranje prostora trebalo bi značajno poboljšati takvo korištenje proširene stvarnosti, jer će Googleov AR softver dobiti znatno bolju percepciju vaše sobe, pa će mu biti puno lakše ubacivati virtualne modele pasa, tigrova i mačaka koje će se fino uklopiti u vaše interijere.

Nova značajka će u početku biti dostupna samo za Googleove Pixel 4 i Pixel 4 XL telefone, a za sada nije poznato hoće li se u budućnosti moći koristiti i na drugim Android uređajima.Vezani sadržaji
Ključne riječi Google AR dvije kamere ARCore SDK
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->