Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.11.2021. 13:20

Hakiranje 

Hakirani FBI serveri za slanje lažnih poruka

Ovo je omogućilo hakerima da u ime FBI-a šalju lažne emailove s upozorenjima na kibernetičke napade.

Hakirani FBI serveri za slanje lažnih poruka

Neprofitna organizacija The Spamhaus Project koja se bavi istragama email spamera i portal Bleeping Computer otkrili su hakiranje servera Savezne kriminalističko-istražne i obavještajne agencije Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država (FBI), koje su hakeri nakon preuzimanja upravljanja nad njima, iskoristili za slanje tisuća lažnih poruka u kojima su korisnici dobivali obavijesti da su postali žrtvama "sofisticiranih lančanih napada".

U tim lažnim email porukama navodilo se da iza napada stoji Vinny Troia, kojeg povezuju s hakerskom grupom The Dark Overlord, istom onom koja je "leakala" 5. sezonu serije Orange Is the New Black.

U stvarnosti Troia je stručnjak za računalnu forenziku koji vodi dvije tvrtke za računalnu sigurnost na dark webu, NightLion i Shadowbyte te mnogim hakerima predstavlja trn u oku zbog otkrivanja brojnih cyber napada, što nerijetko dovodi i do uhićenja cyber kriminalaca.

Hakeri su preko FBI-evih servera uspjeli poslati emailove na više od 100 tisuća adresa, koje su izvučene iz baze podataka američkog registra internetskih brojeva ARIN.

FBI je izdao priopćenje u kojem je priznao ovaj napad i rekao da je hardver (servere) stavio offline dok traje istraga, a osim toga ne navodi nikakve detalje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Hakiranje FBI serveri emailovi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->