Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.03.2019. 12:33

Plan B 

Huawei bi mogao napustiti Android i Windowse

Ukoliko stvari u SAD-u pođu u krivo, Huawei ima rezervni plan s vlastitim OS-om.

Huawei bi mogao napustiti Android i Windowse

U SAD-u se i dalje ne stišava hajka na Huawei kojeg optužuju da je špijunirao za kinesku vladu i kršio sankcije protiv Irana, iako za većinu optužbi još uvijek ne postoje nikakvi dokazi.

U razgovoru za njemački Die Welt, Huaweijev šef mobilne divizije Richard Yu Chengdong odbacio je sve optužbe i izjavio da se Huawei ne boji da će mu ovaj slučaj uništiti poslovanje jer se njegovi proizvodi ne prodaju samo u SAD-u, dok u drugim zemljama prodaja ide odlično.

Pored toga Yu je izjavio da je Huawei za svaki slučaj razvio vlastiti operativni sustav, kojim u bilo kojem trenutku može zamijeniti Android i Windowse, obzirom da su ti OS-ovi u američkim rukama (Google i Microsoft), pa njegovi telefoni i prijenosnici neće ovisiti o njima ukoliko im Amerikanci uvedu sankcije i uskrate korištenje.

Yu naglašava da je to samo rezervni plan koji bi se mogao koristiti u doista izvanrednim okolnostima, a on osobno ne vjeruje da će to biti potrebno, pa zasad Android i Windowsi do daljnjeg ostaju Huaweijev glavni izbor kod operativnih sustava.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam