Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.07.2020. 12:24

Statistike 

Huawei i Apple će predvoditi u 5G tehnologiji

Mada je Samsung bio prva kompanija koja je investirala u 5G, statistike ukazuju da ga Apple i Huawei prestižu.

Huawei i Apple će predvoditi u 5G tehnologiji

Samsung je jedna od prvih velikih tvrtki koje su puno uložile u 5G tehnologiju, no to ne znači da su tržišni lideri u ovoj godini.

Prema izvještaju analitičara tvrtke Strategy Analytics koji prenosi The Korea Herald, ovogodišnji glavni igrač na 5G tržištu će biti Huawei s udjelom od 27,3 posto, dok će se na drugo mjesto ubaciti Apple s 21,4 posto, a Samsung će zauzeti treću poziciju s udjelom od 17,8 posto.

Appleova nova linija iPhoneova koja stiže ove godine uključit će više različitih modela, a mnogi vjeruju da će svi imati podršku za 5G, što znači da Apple ima namjeru puno uložiti u tu tehnologiju, koja bi mu trebala osigurati nesmetan rast u nadolazećim godinama.

Strategy Analytics očekuje da će Apple 2021. godine postati vodeći proizvođač 5G telefona s udjelom od 24,2%, dok će iz njega biti Huawei s 22,2%. Predviđanja analitičara ne idu na ruku Samsungu, jer za južnokorejsku tvrtku očekuju da će iduće godine ostvariti samo 15,1% udjela.

Dakako, ova predviđanja ne moraju značiti da će tako doista i biti, no vjerojatno će dobro poslužiti svim navedenim tvrtkama da se još više angažiraju oko 5G tehnologije jer je očito da će ona stvarati velike prihode u skoroj budućnosti.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->