Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.02.2018. 14:58

Antivirusi 

Koji su najbolji antivirusi za Apple macOS računala

Ni Macovi nisu pošteđeni zloćudnog softvera pa se trebate adekvatno zaštititi.

Koji su najbolji antivirusi za Apple macOS računala

Mnogi Mekovci često će vam kao prednost odabira Appleove platforme pred Microsoftovom navesti puno veću sigurnost. Jednim dijelom su u pravu, jer za macOS računala postoji puno manje virusa nego u Windows okruženju, no prvenstveno iz tog razloga jer Windowsi imaju znatno više korisnika pa su hakerima atraktivniji za izvođenje napada. No to ne znači da ste 100 posto sigurni od viroza samim odabirom Appleovog OS-a, jer povećanjem popularnosti macOS platforme raste i količina malicioznog softvera, pa se trebate dobro zaštititi ako želite mirno spavati.

U novoj studiji portala AV-TEST6 od 9 antivirusa je detektiralo macOS malware za učinkovitošću od 100 posto, a to su  Avast Security, Bitdefender Antivirus for Mac, Kaspersky Lab Internet Security for Mac, Sophos Home, Symantec Norton Security i Trend Micro Antivirus. Intego Mac Internet Security X9 je bio učinkovit  99.4%, dok je F-Secure uspješno otkrivao maliciozni softver u 93.8% slučajeva, a najgorim se pokazao Comodo Antivirus s 38.1%.

Test je obuhvatio i utjecaj sigurnosnih rješenja na performanse sustava, odnosno vrijeme potrebno za kopiranje datoteke od 27,28 GB na disk.

Kaspersky, Trend Micro i Symantec su povećali vrijeme kopiranja datoteke sa 1 i 2 sekunde, dok su Bitdefender i Sophos Home dodali 6 i 13 sekundi. Avast je imao najveći utjecaj na performanse, pa je kopiranje datoteke potrajalo 73 sekunde duže.

Što se tiče skeniranja programa, svi testirani proizvodi bili su uspješni između 98 i 100 posto u detektiranju potencijalno neželjenih aplikacija.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam