Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.07.2020. 13:39

Purism 

Librem Mini Linux PC dolazi s aktivnim hlađenjem

Sva mala Linux računala će se od sada isporučivati korisnicima s aktivnim hlađenjem.

Librem Mini Linux PC dolazi s aktivnim hlađenjem

Prošli tjedan tvrtka Purism je najavila početak isporuka malih Librem Mini Linux računala koja rade na PureOS operativnom sustavu. Nakon što su otkrili da se računala previše zagrijavaju zbog pasivnog hlađenja procesora, odlučili su u njih ugrađivati aktivna hlađenja, a ujedno je nadograđen i firmware koji omogućuje korisnicima podešavanja brzine vrtnje ventilatora, kao i automatsko podešavanje prepoznavanjem tzv. "heavy loada", odnosno povećanog zagrijavanja pri radu sa zahtjevnim softverom.

Zbog ove nadogradnje isporuke dijela prve pošiljke malog Linux računala su zakasnile, a Purism kaže da je to odlučio nakon kontaktiranja korisnika koje su pitali žele li da im isporuče Librem odmah, ili nakon nadogradnje.

Također navode da će nakon isporuke prvih računala, sva iduća "po defaultu" dolaziti s nadograđenim firmwareom i aktivnim hlađenjem.

Računalo pokreće i7 procesor 8. generacije s 4 jezgre i 8 threadova (do 4,6 GHz), dolazi s integriranom UHD 620 grafikom, do 64 GB RAM memorije DDR4-2400 i M.2 SSD pohranom do maksimalnih 2 TB.

Librem Mini se može naručiti po cijeni koja se kreće od 699 američkih dolara putem ove poveznice.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->