Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.03.2020. 11:08

Windows 10X 

Microsoft: Sada svatko može isprobati Windows 10X

Microsoft je izdao emulator image Windows 10X OS-a koji mogu isprobati i oni koji nisu u Insiders programu.

Microsoft: Sada svatko može isprobati Windows 10X

Microsoft je prošle godine najavio Windows 10X operativni sustav koji je posebno namijenjen uređajima s dva zaslona, koji dakako uključuju i njegov Surface Neo tablet.

Početkom ove godine ekipa iz Redmonda lansirala je prvi službeni Windows 10X image za Microsoft Emulator, koji je omogućio članovima Windows Insider programa da ga isprobaju na svojim uređajima.

Sada je Microsoft u svoj Store stavio novu inačicu pod nazivom Windows 10X Emulator Image 10.0.19578, koja omogućuje čitavoj javnosti isprobavanje novog OS-a, odnosno i onima koji nisu Windows Insideri.

"Sada ga možete instalirati na Windows 10 inačice s oznakom 10.0.17763 ili novije. S izdanim SDK-ima, developeri mogu koristiti ovu novu konfiguraciju za testiranje svojih postojećih aplikacija za uređaje s dva zaslona, kako bi ih mogli poboljšati s dual-screen značajkama", navodi Microsoft u svojem blogu.

Jedna od najvećih promjena u ovoj inačici je dodatak Win32 "app cointainera", kao i uvođenje novog "file managera"

Inače, Windows 10X još uvijek nema službeni datum izlaska, no prema nekim procurjelim informacijama trebao bi se pojaviti tijekom ovog ljeta.

Mada bi mogao debitirati na Surface Neo uređaju koji bi trebao izaći pred Božićne praznike ove godine, postoji vjerojatnost da će se pojaviti ranije na uređajima Microsoftovih partnera poput HP-a, Della i Lenova.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->