Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.08.2022. 01:55

VIDI 317/318 

NOVI VIDI: Lov na zvijezde i najbolji TV za igranje

Isprobali smo čari astrofotografije, testirali televizore za igranje i odabrali gadgete za jesenski radni restart.

NOVI VIDI: Lov na zvijezde i najbolji TV za igranje

U novom dvobroju časopisa VIDI br. 317/318 za kolovoz/rujan donosimo vam obilje zanimljivih sadržaja.

Nakon što smo vidjeli impresivne fotografije James Webb svemirskog teleskopa, poželjeli smo i sami postati "lovci na zvijezde" pa smo uz pomoć stručnjaka krenuli u vode hobističke astrofotografije, kako bismo vam uljepšali pogled u taj divni beskrajni svemir i pokazali vam kako i sami možete možete gledati u njega na jedan malo drugačiji i napredniji način.

Vidi 317-318 naslovnica

Među sadržajima novog broja izdvajamo:

Tema broja: Astrofotografija

1

Donosimo vam pregled najboljih hobističkih teleskopa, how-to vodič za fotografiranje nebeskih tijela, opis programa koje smo koristili, ali i mnoštvo drugih detalja koji bi vam mogli pomoći u pohodu na noćno nebo.

VIDILAB test: Gaming televizori

2

Koji je najbolji TV za igranje na Plejki ili PC-u? Isprobali smo nekoliko najnovijih modela televizora različitih tehnologija kako bismo doznali što možete očekivati po pitanju gaming performansi.

Palac gore za kupnju: Povratak na posao i u školu

3

Dok se pripremate na povratak u školske klupe, studentske dvorane i u urede, za vas smo pripremili pregled korisnih gadgeta koji će taj povratak učiniti bezbolnijim.

VIDI.edu: X-Faktor  u edukaciji

4

Istražili smo koje su to ključne komparativne prednosti poput jedinstvenih studijskih programa, inovativnih pristupa nastavi ili drugih X-faktora kod naših najboljih tehnoloških fakulteta i učilišta.

Programiranje: Programeri veterani u IT svijetu

OTVOR_opt

Vjerovali ili ne, prosječna starost programera u SAD-u je 31,6 godina. Zašto je to tako, te ima li u današnjem IT svijetu mjesta za starije dame i gospodu programere? Neke vještine koje oni posjeduju teško je naći a jako se traže.

VIDI X radionica: Biblioteke

5

Gdje pronaći dostupne biblioteke za korištenje naprednih mogućnosti VIDI X-a, ali i što sve one nude te kako ih koristiti saznajte u ovome vodiču.

PC PLAY recenzija: Stray

6

U moru jednoličnih igara, izašla je originalna igra koja ima nešto drugačijeg tihog protagonista. Kao prava ljetna poslastica, stiže nam igra u kojoj se nalazimo u ulozi mačke. 

Tehnološki parkovi

Obišli smo vodeće tehnološke parkove u Hrvatskoj ne bi li pronašli najpoželjnije lokacije za otvaranje startupa. Donosimo vam i kartu Hrvatske na kojoj možete vidjeti gdje su sve smješteni.

Osim tih tema u novom ćete Vidiju pronaći i brojne druge zanimljive sadržaje, tehnološke i znanstvene vijesti, hardverske i softverske testove, intervjue, a VIDI doktor i Makova kolumna tradicionalno zaokružuju i ovaj broj.

VIDImo se najesen!

Vezani sadržaji
Ključne riječi VIDI 317/318
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->