Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.04.2024. 10:41

Short Stack 

Najmanji Nintendo Wii na svijetu je veličine špila karata

Modding scena je iznjedrila najmanju Nintendo Wii konzolu na svijetu koju doslovce možete nositi u džepu.

Najmanji Nintendo Wii na svijetu je veličine špila karata

Možda vam nije poznato, ali Nintendo Wii konzola ima veliku modding scenu, koja stalno pokušava izrađivati funkcionalne uređaje male veličine i mnogi se natječu u tome tko ćr izraditi najmanji.

Mada ne poznajemo dovoljno tu scenu, rekli bismo da je najmanja konzola koju je izradio James Smithloopj, pod nazivom Short Stack, koju možete i sami izraditi prema detaljnim uputama i nacrtima objavljenim na githubu.

Njegova Short Stack konzola je veličine špila karata i potpuno je funkcionalna, a smanjenje je realizirano specijalnom prilagodbom PCB-a, dok je kućište izrađeno 3D printerom.

Ova mini Wii konzola ima napajanje preko USB-C, sadrži HDMI za digitalni audio i video bez gubitaka, Bluetooth za Wii daljinske upravljače i dodatke, utor za MicroSD kartice za pohranjivanje igara umjesto diska i memorijskih kartica, 4 priključka GameCube kontrolera, tipke za uključivanje, resetiranje i sinkronizaciju, LED indikator napajanja i plavi svjetleći utor za disk te omogućuje jednostavno gašenje putem Wiimotea.

wii usporedba

"Kao što naziv implicira, Short Stack je izgrađen od hrpe prilagođenih PCB-a i prilagođenog hladnjaka, koji su svi dizajnirani da pristaju zajedno na kompaktan i modularan način. Izrada malene konstrukcije poput ove omogućena je skraćivanjem Wii matične ploče na najosnovnije. Rezultat je ploča koja ima samo 62x62 mm, ali još uvijek sadrži CPU, GPU, RAM i flash memoriju.

Wii Power Strip napaja Wii matične ploče pomoću Molex Pico-Lock konektora, a Periphlex je fleksibilna PCB ploča koja razbija podatkovne linije Bluetooth, USB i GameCube kontrolera, kao i GPIO-ove za napajanje, isključivanje i resetiranje.

Oni su tada dostupni putem 14-pinskog FFC konektora. Na stražnjoj strani matične ploče koristim dvije ploče otvorenog koda koje je dizajnirao vrlo talentirani YveltalGriffin i pružaju digitalni A/V izlaz koristeći GCVideo, a nandFlex premješta Wiijev NAND memorijski čip, kako bi omogućio usko podešavanje.

PCB glavne ploče sadrži regulatore snage, USB na microSD, HDMI konektor, GameCube priključke i mikrokontroler za upravljanje napajanjem. 14-pinski trakasti kabel povezuje ovu ploču s Wii matičnom pločom preko Periphlexa, a kabel za napajanje isporučuje napajanje Power Strip-u. Posljednji dio "skupa" je prilagođeni hladnjak koji je dizajniran da bude što je moguće nižeg profila, a istovremeno pruža odgovarajuće hlađenje za Wii CPU i GPU. Hladnjak je dizajniran za strojnu izradu od aluminija ili bakra i uključuje rupe za montažu koje su poravnate s onima na Wii matičnoj ploči. Uspio sam pronaći maleni ventilator od 5 V ( Pelonis AGB208N ) koji mjeri samo 20x20x8 mm i nekako ispušta 0,84 CFM zraka. Ovo ispuhuje zrak kroz rebra hladnjaka, van bočne strane kućišta.

Datotekama na SD kartici možete pristupiti spajanjem konzole na računalo putem USB-a, ali sam također uključio pristupnu ploču na prednjoj strani kućišta gdje se nalazi originalni utor za Wii SD karticu. Ovu ploču drže magneti i može se ukloniti za pristup SD kartici bez otvaranja kućišta. Kako bih zadržao čistu estetiku izvornog Wii-a, želio sam sakriti priključke GameCube kontrolera iza ploče. Uvijek sam mrzio zglobni dizajn originala, a prilično ga je teško replicirati u ovoj mjeri, pa sam redizajnirao ovu ploču da bude klizna ploča.

Wii ikonična svjetla utora za diskove ponovno su stvorena korištenjem prilagođenog akrilnog raspršivača svjetla debljine 1,5 mm, koji je osvijetljen s dvije bočno postavljene adresabilne LED diode na prednjoj ploči. Gumbi za uključivanje, resetiranje i sinkronizaciju također su 3D ispisani, a gumb za uključivanje sadrži sićušnu svjetlosnu cijev koja omogućuje da LED za napajanje svijetli", navodi loopj u opisu svojeg projekta.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Nintendo Wii
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->