Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.01.2022. 13:23

CES 2022 

Najmanji modul kamere za laptope na svijetu

Novi modul kamere trebao bi zadovoljiti proizvođače laptopa koji žele vrhunsku kvalitetu slike uz uštedu na prostoru.

Najmanji modul kamere za laptope na svijetu

Tvrtka Immervision na CES 2022 sajmu je predstavila najmanji modul kamere za laptope koji kombinira optiku, procesiranje slike i tehnologiju spajanja senzora u modul kamere malog oblika. Širokokutna kamera od 8 megapiksela posebno je dizajnirana za prijenosna računala, tablete i notepade te koristi Immervisionovu patentiranu tehnologiju koja donosi jasnoću slike od ruba do ruba zaslona.

"Proizvođači prijenosnih računala, odgovarajući na zahtjeve kupaca za visokokvalitetnim video konferencijama, suočeni su s teškim problemom povećanja razlučivosti video poziva i vidnog polja kamere, a pritom imaju ograničen prostor za ugradnju naprednog hardvera kamere. Moraju pronaći načine kako smanjiti leće i modul kamere, a mnogi to ne mogu postići, zbog čega se suočavaju s izobličenom slikom, niskom razlučivosti i uskim vidnim poljem kamera koje loše rade u uvjetima slabog osvjetljenja", navodi Immervision u svojem priopćenju.

8MP-Laptop-Camera-Module

"Surađujući s OEM-ima uspjeli smo im pomoći da maksimalno povećaju vidno polje i kvalitetu slike u nekoliko milimetara prostora dostupnog u modernim uređajima", objašnjava Patrice Roulet Fontani, suosnivač i potpredsjednik tehnologije u Immervisionu. "Ovaj modul minijaturne kamere može se koristiti zajedno s Immervisionovim širokokutnim algoritmima za ispravljanje izobličenja, algoritmom za zaštitu lica i tijela, omogućavajući OEM-ima neviđeno, novo i svježe iskustvo videopoziva."

Zasad nije poznato u čijim uređajima će se naći novi moduli kamere, niti kada bi tehnologija mogla stići na tržište.

Vezani sadržaji
Ključne riječi CES 2022 Immervision modul kamere
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->