Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.05.2024. 09:58

Ampere 

Novi Ampere CPU bolji od svih procesora na tržištu

AmpereOne procesori dolaze s 256 jezgi, a Ampere će surađivati s Qualcommom na CPU-ima i akceleratorima.

Novi Ampere CPU bolji od svih procesora na tržištu

Ampere Computing je objavio svoje godišnje ažuriranje nadolazećih proizvoda, ističući kontinuirane inovacije i izume tvrtke oko održivog, energetski učinkovitog računalstva za Cloud i AI.

Tvrtka koja radi procesore za poslužitelje, također je objavila da surađuju s Qualcomm Technologies na razvoju zajedničkih rješenja za AI korištenjem Qualcomm Cloud AI 100 rješenja i Ampere CPU-a.

Ampere je također istaknuo nadolazeću novu AmpereOne platformu, najavom da je 12-kanalni CPU s 256 jezgri spreman za rad na N3 procesnom čvoru.

VFnqDEETPFQZoSDc7ApyUY-970-80

Koristit će ista toplinska rješenja hlađena zrakom kao postojeći 192-jezgreni AmpereOne CPU, i prema tvrtki, isporučiti  40% više performansi nego bilo koji CPU danas na tržištu. Tvrtkina 192-jezgrena 12-kanalna memorijska platforma očekuje se kasnije ove godine.

Nadalje, kažu da Metin Llama 3 AI sada radi na Ampere CPU-ima u Oracle Cloudu. Podaci o performansama pokazuju da pokretanje Llame 3 na 128-jezgrenom Ampere Altra CPU-u bez GPU-a daje iste performanse kao Nvidia A10 GPU uparen s x86 CPU-om, a sve to dok koristi trećinu snage.

Otkriveno je da će nove AmpereOne OEM i ODM platforme biti isporučene u roku od nekoliko mjeseci.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Ampere Computing
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->