Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.09.2023. 10:18

Apple Wonderlust 

Novi Appleovi satovi s najjačim procesorom

Apple Watch Series 9 satovi dolaze s odličnim procesorom, naprednom senzorikom i ekološkim komponentama.

Novi Appleovi satovi s najjačim procesorom

Apple je osim telefona iz serije iPhone 15, na svojem rujanskom događanju predstavio i nove Apple Watch satove iz serije Apple Watch Series 9 te novi Apple Watch SE pametni sat.

Apple Watch Series 9 moćniji je nego ikada s novim S9 SiP čipsetom, koji prilično povećava performanse i mogućnosti. Appleov najsnažniji čip za sat donosi poboljšanja za cijeli sustav i potpuno nove značajke, uključujući novu gestu dvostrukog dodira i Siri na uređaju s mogućnošću privatnog i sigurnog pristupa i bilježenja zdravstvenih podataka.

Apple-Watch-S9-carbon-neutral-lineup-230912_big.jpg.large

Apple Watch Series 9 također ima novi 4-jezgreni Neural Engine koji može obraditi zadatke strojnog učenja dvostruko brže, u usporedbi s Apple Watchom Series 8. Energetska učinkovitost S9 SiP-a omogućuje Apple Watchu Series 9 održavanje cjelodnevnog rada s trajanjeb baterije od 18 sati.

Apple-Watch-S9-lifestyle-running-230912_big.jpg.large

 

Po prvi put kupci mogu odabrati opciju ugljične neutralnosti za bilo koji Apple Watch, što predstavlja značajnu prekretnicu prema Appleovom planu da do 2030. bude ugljično neutralan u cijelom svom poslovanju, lancu opskrbe proizvodnje i životnom ciklusu proizvoda.

“Apple Watch nezamjenjiv je suputnik koji pomaže milijunima ljudi u njihovom zdravlju, kondiciji, komunikaciji i sigurnosti”, rekao je Jeff Williams, Appleov glavni operativni direktor. “Predstavljamo našu najbolju liniju Apple Watcha, s nevjerojatnim novim mogućnostima i tehnološkim napretkom, uključujući novu gestu dvostrukog dodira, svjetliji zaslon, Siri na uređaju, kao i naše prve ugljično neutralne proizvode.”

Apple-Watch-S9-display-2000-nits-230912_big.jpg.large

 

Inovacije kao što su Digital Crown i Taptic Engine — zajedno s gestama poput dodira, prijelaza, podizanja zgloba i poklopca za isključivanje zvuka — čine Apple Watch jednostavnim i intuitivnim za korištenje. Uz novu gestu dvostrukog dodira, korisnici mogu jednostavno kontrolirati Apple Watch Series 9 koristeći samo jednu ruku i bez dodirivanja zaslona. Korisnici mogu dvaput dodirnuti kažiprstom i palcem kazaljke na satu kako bi brzo i praktično izvršili mnoge od najčešćih radnji na Apple Watch Series 9.

Dvostruki dodir kontrolira primarni gumb u aplikaciji tako da se može koristiti za zaustavljanje mjerača vremena, reprodukciju i pauziranje glazbe ili odgodu alarma. Gesta se može koristiti za odgovaranje na telefonski poziv i prekid telefonskog poziva, pa čak i za snimanje fotografije s daljinskim upravljačem kamere na Apple Watchu. Dvostruki dodir također će otvoriti Smart Stack s brojčanika sata, a još jedan dvostruki dodir će se kretati kroz widgete u nizu.

Apple-Watch-S9-new-Nike-bands-230912_big.jpg.large

Ovu novu gestu dvostrukog dodira omogućuje brži Neural Engine u Apple Watch Series 9, koji obrađuje podatke s akcelerometra, žiroskopa i optičkog senzora srca s novim algoritmom strojnog učenja.

Algoritam detektira jedinstveni potpis sitnih pokreta zapešća i promjena u protoku krvi kada kažiprst i palac izvedu dvostruki dodir. Pokret dvostrukog dodira bit će dostupan u ažuriranju softvera sljedeći mjesec. 

Energetski učinkovit S9 SiP i napredna arhitektura zaslona povećavaju maksimalnu svjetlinu zaslona Apple Watcha serije 9 do 2000 nita — dvostruko više od serije 8 — što dodatno olakšava čitanje teksta na jakoj sunčevoj svjetlosti. 

Po prvi put na Apple Watchu, Siri zahtjevi se mogu obraditi na uređaju. Za zadaće koje ne zahtijevaju informacije s interneta, poput pokretanja vježbanja ili postavljanja mjerača vremena, Siri se ne oslanja na Wi-Fi ili mobilne mreže, što rezultira bržim i pouzdanijim odgovorima. 

Primjere korištenja Apple Watch Series 9 sata možete pogledati u ovom videu

Obrada na uređaju je privatna i sigurna, a sada se Siri može koristiti za pristup podacima iz aplikacije Health za upite vezane uz zdravlje i fitness. Na primjer, korisnik može pitati Siri koliko je sati spavao prethodne noći, ili o svojoj razini glukoze u krvi ako ima povezani monitor. Korisnici također mogu postavljati Siri zahtjeve na Apple Watch Series 9 za bilježenje zdravstvenih podataka kao što su težina, mjesečnica ili lijekovi koje su uzimali.

Mogućnost korištenja Apple Watcha za pronalaženje iPhonea omiljena je korisnička značajka. Sada S9 SiP uključuje drugu generaciju Ultra Wideband (UWB) čipa za omogućavanje Precision Findinga za obitelj iPhone 15 telefona. Precizno pronalaženje pruža udaljenost i smjer, kao i vizualno, taktilno i audio vodstvo izgubljenom iPhoneu, čak i ako se nalazi u drugoj prostoriji. 

UWB također donosi dublju integraciju između Apple Watcha i HomePoda. Kada se korisnik Apple Watcha približi 4 metra HomePodu koji reproducira zvuk, Apple Watch Series 9 pokrenut će Now Playing za kontrolu medija. Ili ako se ništa ne reproducira na HomePodu, prijedlozi medija pojavit će se na vrhu Smart Stacka

Apple Watch Series 9 pokreće watchOS 10 koji uključuje pristup brzom pregledu informacija s redizajniranim aplikacijama i novim Smart Stackom za prikaz relevantnih widgeta kad su potrebni.

Bluetooth povezivost za mjerače snage, senzore brzine i senzore ritma stiže za bicikliste, otključavajući nove metrike i prikaze vježbanja te biciklističke vježbe. Vježba vožnje bicikla može se automatski prikazati kao Live Activity na iPhoneu i koristiti puni zaslon kada se dodirne.

Tu je i sposobnost mjerenja vremena provedenog na dnevnom svjetlu pomoću senzora ambijentalnog svjetla kako bi se smanjio rizik od kratkovidnosti i pružile dodatne koristi za fizičko i mentalno zdravlje za sve uzraste. 

Kao što smo rekli, ugljični otisak Apple Watcha značajno je smanjen. Smanjene su emisije iz tri najveća izvora stakleničkih plinova — materijala, električne energije i transporta. Ambalaža Apple Watcha je redizajnirana kako bi se 100 posto temeljila na vlaknima, a novi logotip na ambalaži označava modele koji su neutralni ugljikom. 

Apple-Watch-SE-6-up-230912_big.jpg.large

Uz Apple Watch Series 9, Aplle u ponudi ima i novi Apple Watch SE pametni sat koji nudi praćenje aktivnosti, obavijesti o srčanom ritmu, detekciju pada, hitni SOS, detekciju sudara, a također ga pokreće watchOS 10. 

Kupci u Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Indiji, Japanu , Ujedinjenim Arapskim Emiratima, UK-u, SAD-u i više od 40 drugih zemalja i regija mogu naručiti Apple Watch Series 9 i Apple Watch SE već danas, s dostupnošću u trgovinama od petka, 22. rujna.

Početna cijena Apple Watch Series 9 sata s 399 USD, a Apple Watcha SE s 249 USD.

Tri mjeseca pretplate na Apple Fitness+ uključena su za kupce koji kupe Apple Watch Series 9, Apple Watch SE, Apple Watch Ultra 2 ili novi Apple Watch Series 4 ili noviji.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple Apple Watch Series 9
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->