Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.02.2018. 11:28

Hakiranje 

Novi NSA exploiti mogu hakirati sve verzije Windowsa

EternalChampion, EternalRomance i EternalSynergy prilagođeni su za napade na sve inačice OS-a.

Novi NSA exploiti mogu hakirati sve verzije Windowsa

Stručnjak za sigurnost Sean Dillon iz tvrtke RiskSense (poznat na Twitteru i kao @zerosum0x0), izjavio je kako je uspješno portao tri exploita, odnosno EternalChampion, EternalRomance i EternalSynergy koji su ukradeni američkoj agenciji NSA i modificirao ih za napade na dvije ranjivosti u većini inačica Windowsa. Exploiti su potom uključeni u Metasploit Framework te su učinkoviti i na najnovijim operativnim sustavima poput Windowsa 10, za koji se smatralo da je imun na njih.

U dokumentaciji objavljenoj na GitHubu, Dillon objašnjava da su ranjive sve inačice Windowsa izdane između 2000. i 2016. godine, a napadači na kompromitiranim računalima mogu preuzeti administratorska prava.

Valja naglasiti da vam ovi novi exploiti mogu stvoriti probleme samo ako vam Windowsi nisu patchirani, stoga bi bilo dobro da dozvolite instalaciju najnovijih sigurnosnih nadogradnji (ukoliko već niste). Obzirom da Windows XP i Windows Vista više ne dobivaju nadogradnje, ukoliko koristite neku od tih inačica Microsoftovog OS-a sada je krajnje vrijeme da se malo modernizirate.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam