Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.05.2021. 10:45

Adobe 

Photoshop sada radi nativno na Windows 10 ARM

Adobe je službeno nadogradio Photoshop s nativnom podrškom za Windows 10 ARM operativni sustav.

Photoshop sada radi nativno na Windows 10 ARM

Windows 10 ARM operativni sustav postao je sve zanimljiviji Microsoftu, njegovim hardverskim partnerima, ali i developerima koji svoje aplikacije žele dovesti u "nativno" okruženje.

Adobe je službeno nadogradio Photoshop s nativnom podrškom za Windows 10 ARM, no za sada neke stvari još uvijek nisu omogućene na toj platformi. Na primjer, ne možete koristiti Windows Dial podršku, oil paint filter, import, export i playback "embeddanih" video layera, no Adobe radi na tome da sve te značajke uskoro omogući.

Još jedan problem leži u hardverskoj (ne)kompatibilnosti, pa Adobe kaže: "Photoshop za ARM instalirat će se i raditi samo na ARM hardveru koji udovoljava minimalnim sistemskim zahtjevima. Ako imate kvalificirani ARM hardver i ne vidite instalacijski program, provjerite ima li ažuriranja ručno (Pomoć> Provjeri ažuriranja). Ako se i dalje ne prikazuje, pokušajte se odjaviti / vratiti u aplikaciju Creative Cloud Desktop.

Pored toga problemi mogu nastati i s printanjem pa Adobe kaže da ukoliko aplikacija ne može pronaći driver za pisač, trebate otići na stranice podrške proizvođača printera i preuzeti kompatibilne ARM drivere za svoj uređaj.

Ukratko rečeno, pozdravljamo nativnu podršku za Photoshop na Windows 10 ARM platformi, no nadamo se da će popularni grafički program na tom OS-u zabljesnuti u punom sjaju, jer ovako djeluje još uvijek okljaštren.

Više informacija potražite na Adobeovoj stranici podrške ovdje: https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/windows-arm-support.htmlVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->