Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.03.2020. 10:54

Update 

Pola korisnika Windowsa 10 nije nadograđeno

Posljednja inačica Windowsa 10 nije najkorištenija jer pola korisnika koristi verziju staru godinu dana.

Pola korisnika Windowsa 10 nije nadograđeno

Statistike o korištenju različitih inačica Windows 10 OS-a koje je objavio AdDuplex, ukazuju da se na računalima čak 50,7 posto korisnika nalazi Windows 10 u inačici 1903, koja je izašla još u svibnju 2019.

Drugim riječima, više od pola korisnika Windowsa 10 se nije nadogradilo na inačicu 1909 (November Update), koja se usto nadograđuje svaki mjesec

Pored toga, 11,4% korisnika još koristi Windows 10 October 2018 Update (1809), koja se smatra najlošijom, najnesigurnijom  i prepunom bugova.

Ukratko rečeno, ljudi su očito isključili automatsku nadogradnju Windowsa da im ne "smeta" u radu, a potom su na to očito zaboravili, pa sad vrte stare inačice OS-a koje bi im mogle stvoriti velike probleme.

Ako vam Windows nadogradnje idu na živce, možete si namjestiti da vam se skidaju i instaliraju preko noći, ali vam nikako ne preporučamo da koristite nenadograđene inačice. Doduše, i neka nova Microsoftova nadogradnja zna biti problematična, ali to je tema za neki drugi članak.

NAPOMENA ZA ONE KOJI RADE OD KUĆE

Ako nadograđujete Windowse na udaljenom računalu vrlo vjerojatno mu nećete moći pristupiti nakon što se restarta uslijed instaliranja preuzetih ažuriranja. Razlog tome je što Microsoft povremeno od korisnika traži dopuštenja za prikupljanje podataka - što glasovnih za Cortanu, što drugih za dijagnostiku sistema i razne druge servise.

Više detalja o spajanju na udaljeno računalo reći će vam VIDI doktorhttps://vidilab.com/how-to/vidilab-doktor/4775-udaljeni-pristup-racunalu  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->