Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.03.2020. 13:16

Steam 

Rekordni broj istovremenih igrača na Steamu

Ovaj vikend na Steam platformu se logiralo više od 20 milijuna ljudi.

Rekordni broj istovremenih igrača na Steamu

Steam je ovaj vikend srušio apsolutni rekord po broju igrača koji su se istovremeno spojili na platformu. Prema podacima Steama u jednom trenutku na platformi se nalazio 20.313.451 igrač, što je prvi puta da se odjednom okupi više od 20 milijuna igrača, a od te brojke njih gotovo 6,4 milijuna je aktivno igralo igre.

Obzirom da na Steamu u tim danima nije bilo lansiranja nekih novih velikih naslova ovo povećanje igrača se može dovesti s kućnom karantenom povodom epidemije koronavirusa, mada to nije službeno potvrđeno jer Valve još nije proveo nikakva istraživanja.

Ono što se zna je da je većina gamera igrala stare popularne naslove, pri čemu je predvodio Counter-Strike: Global Offensive koji je tijekom vikenda istovremeno u jednom trenutku igralo čak 1.024.845 gamera. Na drugom mjestu je Dota 2 sa 701.632, a na trećem PUBG s 515.050 igrača koji su istovremeno igrali popularni battle royale naslov.

Dodaju li se tome brojke od 17 milijuna igrača koji su u zadnjih 5 dana preuzeli Call of Duty: Warzone, očito je da je gaming jedna od najomiljenijih razbibriga u trenutku kada se zatvaraju kina, restorani, kazališta, klubovi, koncertne dvorane i sportska borilišta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->