Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.05.2021. 15:38

Samsung Display 

Samsungova iduća generacija savitljivih zaslona

Među konceptima novih uređaja nalazi se i laptop s kamerom skrivenom ispod zaslona.

Samsungova iduća generacija savitljivih zaslona

Samsung Display je na Display Week 2021 događanju predstavio nekoliko zanimljivih konceptualnih uređaja sa savitljivim zaslonima iduće generacije.

Prvi među njima je dvostruko presavitljivi OLED zaslon (slika gore) koji se može koristiti kao pametni telefon. Kada se rastvori uređaj ima dijagonalu od 7,2 inča, što ga smješta negdje između 6,7-inčnog Galaxy Z Flipa i 7,6-inčnog Galaxy Folda 2.

Samsung je predstavio i "slidable" OLED zaslon koji se razvlači horizontalno, što nas malo podsjeća na slične uređaje koje su već predstavili LG i TCL

Slidable-OLED-display

Kako se čini, Samsung bi uskoro mogao lansirati i preklopni Galaxy tablet, jer je na događanju prikazan 17-inčni zaslon s omjerom stranica 4:3 (kada je otvoren), odnosno prilično veći u odnosu na 13,3-inčni ThinkPad X1 uređaj koji je predstavio Lenovo.

17-inch-foldable-display

I na kraju, prikazan je jedan laptop kojem je glavni adut selfi kamera skrivena ispod zaslona, što omogućuje iskoristivost čitavog zaslona od ruba do ruba. Takvu tehnologiju smo također već mogli vidjeti i to kod ZTE-ovog Axon 20 5G telefona, a ove se godine očekuju i Xiaomijevi telefoni koji će imati skrivenu kameru ispod zaslona.

Under-Panel-Camera laptop

U svakom slučaju Samsung očito svoje planove sa savitljivim i preklopnim zaslonima gura i dalje, mada su neki drugi proizvođači odustali ili barem malo posustali s njima.

Nadamo se samo da cijene takvih uređaja neće biti pretjerane kao što je bilo slučaj s prvom generacijom.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->