Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.03.2020. 11:35

Plasma Bigscreen 

Smart TV platforma koju pokreće Raspberry Pi

KDE je predstavio platormu za pametne televizore koja između ostaloga prilagođava tradicionalne desktop aplikacije velikom zaslonu.

Smart TV platforma koju pokreće Raspberry Pi

Plasma Bigscreen je najnovija platforma za pametne televizore koju je predstavio KDE. Ona donosi vlastito korisničku sučelje na pametne televizore sa svime što takvi uređaji trebaju, uključujući medijske aplikacije. KDE navodi da je najveća prednost Plasma Bigscreen podrška za tradicionalne desktop aplikacije koje se savršeno prilagođavaju velikim zaslonima.

Beta inačica koja bi uskoro trebala izaći omogućit će korisnicima da isprobaju Plasma Bigscreen korištenjem Raspberry Pi 4 računala. Beta inačica je posebno namijenjena za rad na velikim zaslonima, ali će se moći isprobati i na običnim monitorima.   

lasma 3

Obzirom da je sve napravljeno za korištenje na Smart TV-ima, sučeljem možete upravljati daljinskim upravljačem. "Tu je eksperimentalna podrška za HDMI-CEC, pa svatko s televizorom koji ima podršku za HDMI-CEC može odabrati korištenje njegovog daljinskog TV upravljača", navodi KDE.

Valja naglasiti da svi proizvođači ne pišu u svojim uputama da televizor ima HDMI-CEC podršku, već tu značajku imaju integriranu pod drugim nazivima. Na primjer - AOC: E-veza; LG: SimpLink ili SIMPLINK; Mitsubishi: NetCommand za HDMI; Onkyo: RIHD (daljinski interaktivni preko HDMI); Panasonic: HDAVI Control, EZ-Sync ili VIERA Link; Philips: EasyLink; Samsung: Anynet +; Sony: BRAVIA sinkronizacija; Toshiba: CE-Link ili Regza Link.

lasma 2

KDE Plasma Bigscreen takođe dolazi i s glasovnim upravljanjem koje zasad podržava samo Mycroft Open Source glasovnog asistenta, što znači da je potrebna povezanost s Mycroftovim Home serverom.

Dakako, Plasma Bigscreen dolazi kao open-source softver, što znači da je potpuno otvorenog koda za developere koji ga mogu modificirati do mile volje.

Izvor: KDEVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->