Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.07.2011. 11:25

Baiduu 

Suradnja Baidua i Microsofta

Suradnja Baidua i Microsofta

Kineski internetski velikan Baidu dogovorio je suradnju s Microsoftom na području pretraživanja interneta. Microsoft će pomoću svoje internetske tražilice Bing već ove godine početi osiguravati rezultate za pretrage Baiduovih korisnika na engleskom jeziku.
Neki rezultati pretraga na engleskom jeziku koje obave korisnici Baidua automatski će biti preusmjereni na Bing. Bing će rezultate pretraživanja potom automatski poslati natrag Baiduu, tako da će se prikazati na internetskoj stranici Baiduove tražilice.

 vodeća kineska tražilica bilježi dnevno oko 10.000.000 pretraga na engleskom jeziku 

U Baiduu smatraju da će na račun suradnje s Microsoftom moći iskoristiti tehnološke prednosti obiju stranica i tako osigurati korisnicima koji pretražuju na engleskom jeziku bolje iskustvo pretraživanja interneta.
Vodeća kineska tražilica Baidu dnevno zabilježi oko 10 milijuna pretraga na engleskom jeziku, i to uglavnom od strane stručnjaka i studenata u većim gradovima. Suradnja s Microsoftom će osim toga Baiduu omogućiti proučavanje inozemnog internetskog tržišta, o čemu predstavnici kineskog internetskog velikana nisu objavili nikakve detalje.
Baidu je u prvom tromjesečju ove godine imao 75,8-postotan udio na kineskom tržištu pretraživanja interneta, a s 19,2 posto ga slijedi Google, zaključila je analitička kuća Analysys International. Kina ima gotovo pola milijarde korisnika interneta i najveće je pojedinačno internetsko tržište na svijetu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->