Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.03.2021. 10:16

Microsoft 

Teams napokon dobiva end to end enkripciju

Microsoft navodi da će novu sigurnosnu značajku prvi dobiti komercijalni korisnici.

Teams napokon dobiva end to end enkripciju

Microsoft je objavio da će Microsoft Teams uskoro biti nadograđen end-to-end (E2EE) enkripcijom, a testna preview inačica će biti pokrenuta u predstojećim mjesecima, a prvi će je moći isprobati komercijalni korisnici i nezakazanim Teams pozivima.

Nakon toga se očekuje da će se enkripcija proširiti na više "scenarija", što znači da bi trebala stići i u zakazane pozive i online sastanke.

Prema starom dobrom običaju Microsoft lansiranje nove značajke nije stavio u neke točne vremenske okvire, pa zasad ne znamo kada ćemo end-to-end enkripciju moći i sami isprobati.

Ono što su jedino službeno "priznali" je da će preview E2EE enkripcija biti podržana u jedan-na-jedan Microsoft Teams pozivima u prvoj polovici ove godine. 

Microsoft Teams je jedna od komunikacijskih platformi kojima je pandemija jako dobro došla, obzirom da su je mnoge tvrtke, organizacije i ustanove koristile u lockdownu, pa je krajem 2020. godine imao čak 115 milijuna dnevnih aktivnih korisnika. Mnogi među njima su od samih početaka "rada od kuće" tražili od Microsofta uvođenje E2EE enkripcije, no ekipi iz Redmonda je očito trebalo "malo" duže da nešto učine po tom pitanju. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->