Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.07.2020. 15:08

Live Link Face 

Unreal Engine snima facijalne izraze iOS aplikacijom

Pomoću nove iOS aplikacije svoje animirane grimase možete direktno streamati likovima u Unreal Engineu.

Unreal Engine snima facijalne izraze iOS aplikacijom

Epic je u Appleovom App Storeu lansirao novu aplikaciju pod nazivom Live Link Face, koja omogućuje snimanje facijalnih izraza (animacija) korištenjem Appleovog ARKita i TrueDepth kamere iPhonea. 

To znači da developeri igara sada mogu "hvatati" različite grimase i ubacivati ih direktno likovima u Unreal Engineu, isključivo korištenjem prednje kamere Appleovog telefona.  

Zahvaljujući ARKit platformi proširene stvarnosti i TrueDepth kameri koja je predstavljena 2017. godine u iPhoneu X, facijalni izrazi se mogu snimati i streamati likovima u realnom vremenu.

Epic kaže da se njegova Live Link Face aplikacija može koristiti u raznim situacijama, pa se primjerice može koristiti u kućnom uredu grafičkog dizajnera igre, ali i u prostorijama za mocap s više glumaca u motion capture odijelima. Obzirom da se aplikacijom može upravljati daljinski, može se postaviti setup za istovremeno snimanje na više iPhoneova korištenjem jedne komande, a kada se facijalna animacija učita može se dodatno prilagoditi u Unreal Engineu.

Aplikacija je besplatna.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->