Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.02.2018. 10:59

Biometrija 

VIDEO: Fujitsu razvio biometrijsku autentifikaciju dlanom

Na Windows računala Fujitsua uskoro ćete se moći logirati sustavom koji beskontaktno analizira vene dlana.

VIDEO: Fujitsu razvio biometrijsku autentifikaciju dlanom

Fujitsu i Microsoft udružili su se kako bi na buduća Windows računala donijeli novi inovativni sustav logiranja i time unaprijedili Windows Hello značajku. Umjesto korištenje otiska prsta koji se može vrlo lako "klonirati", Fujitsu kaže da će korisnici koji će kupovati nove modele njegovih uređaja moći osigurati svoje podatke autentifikacijom vena na dlanu ruke, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Obzirom da se sustav temelji na informaciji koja se nalazi unutar vašeg dlana, hakeri ga ne mogu replicirati, što ga prema riječima Fujitsua čini nemogućim za probijanje. Dobro, riječ nemoguće nikada ne bismo trebali spajati uz pojam hakiranje, ali nećemo sitničariti.

Sustav radi jednostavno poput senzora otiska prsta. Sve što trebate učiniti je postaviti dlan iznad senzora i pričekati da vam pročita jedinstvenu mapu vena. Proces funkcionira vrlo brzo i odmah nakon potvrde identiteta omogućit će vam pristup desktopu.

Obzirom da se radi o beskontaktnoj autentifikaciji, Fujitsu kaže da je ovo higijensko logiranje, a napredni algoritam za autentifikaciju pruža znatno veću razinu sigurnosti u odnosu na postojeće sustave.

Fujitsu i Microsoft za sada ne govore ništa o tome kada bismo u dućanima mogli vidjeti prve uređaje s ovom tehnologijom.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam