Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.07.2020. 14:34

Thunderbolt 4 

VIDEO: Intel otkriva detalje o Thunderboltu 4

Novi Thunderbolt donosi univerzalne portove i kabele na podržana računala.

VIDEO: Intel otkriva detalje o Thunderboltu 4

Intel je otkrio detalje o svojem Thunderbolt 4 portu, koji je prvi puta najavljen u siječnju ove godine na CES 2020 sajmu.

Poput Thunderbolta 3, novi standard omogućuje prijenos podataka od 40 Gbps, no udvostručava video i podatkovne zahtjeve u odnosu na Thunderbolt 3, što znači da Thunderbolt certifikacija traži video podršku za dva 4K zaslona ili jedan 8K, PCI Express na 32 Gbps za brzine pohrane do 3.000 MBps i Intel DMA zaštitu koja sprječava fizičke DMA napade.

Po čemu je Thunderbolt 4 drugačiji

Pored toga, novi Thunderbolt je kompatibilan s prijašnjom generacijom USB i Thunderbolt proizvoda, što znači da bi trebao pojednostaviti portove na laptop i desktop računalima s jednim Thunderbolt 4 portom koji će zamijeniti višestruke USB portove, a isto je i s kabelima.

Prvi mobilni PC procesor s Thunderbolt 4 integracijom će biti Intelov Tiger Lake, a Thunderbolt 4 kontroler 8000 series će biti dostupan krajem godine proizvođačima računala i dodataka. Prvi uređaji s Thunderbolt portovima će uključivati Intelove prijenosnike s kodnim imenom Project Athena.

Više detalja o Thunderboltu 4 možete saznati iz Intrelove prezentacije u ovom videu.Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel USB utor Thunderbolt 4
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->