Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.02.2018. 13:46

Vaunt 

VIDEO: Intelove pametne naočale dolaze bez kamere

Vaunt naočale su puno ljepše, neupadljivije i lakše od Google Glassa.

VIDEO: Intelove pametne naočale dolaze bez kamere

Intel je dopustio novinarima Vergea da zavire u njihove istraživačke pogone i pogledaju nove pametne naočale koje se razvijaju pod kodnim imenom Vaunt, čime su potvrđene nedavne glasine o tome da Intel radi na svojoj inačici Google Glassa.

Naočale dolaze s plastičnim okvirima, teške su samo 50 grama, što je malo više od klasičnih dioptrijskih naočala, no još uvijek znatno manje u odnosu na Googleove nesretne naočale, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Sva elektronika je smještena u ručke okvira, a laser niske snage projicira monokromatsku sliku rezolucije od 400 x 150 piksela na vaše oko, što sve zajedno djeluje jako neupadljivo, pa ćete prilično teško uočiti da ih netko nosi. Pored toga, ako i skužite da ih neko ima na glavi to vas neće previše uzbuđivati jer naočale uopće nemaju kameru, pa neće imati nikakav utjecaj na narušavanje privatnosti, što se ponajviše zamjerivalo Google Glassu. 

Ukratko rečeno, Vaunt naočale su zamišljene da vam pred oči donose samo jednostavne notifikacije iz aplikacija kakve možete pronaći na pametnim fitness narukvicama i satovima, pa bismo mogli reći da imaju određenu prednost ispred preambiciozno zamišljenog Google Glassa koji nam je trebao na glavu donijeti čitavo računalo sa sustavom za snimanje, multimedijom i AI-em.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam