Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.01.2021. 13:18

CES 2021 

VIDEO: Pametne naočale prikazuju do 5 virtualnih zaslona

Lenovo je predstavio ThinkReality A3 Smart Glasses naočale nove generacije za poslovne namjene.

VIDEO: Pametne naočale prikazuju do 5 virtualnih zaslona

Mada je prošlost pokazala da potrošačko tržište nije pokazalo interes za pametne naočale tipa Google Glassa, Lenovo vjeruje da za njih ima itekako mjesta u poslovnom "enterprise" okruženju, gdje se mogu koristi za brojne poslove.

Na ovogodišnjem CES-u Lenovo je predstavio najnoviju generaciju svojih pametnih naočala ThinkReality A3 Smart Glasses za koje vidi velike mogućnosti primjene u 3D vizualizacijama i vođenoj instrukcijskoj proizvodnji pomoću proširene stvarnosti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

ThinkReality A3 pogoni Qualcomm Snapdragon XR1 SoC za VR i MR headsetove i može prikazivati do pet virtualnih 1080p zaslona, a u sebi ima ugrađenu 8 MP kameru za snimanje 1080p videa te dual "riblje oko" kamere za praćenje u prostoru. Headset se usprkos vlastitom SoC procesoru mora povezati s PC računalom ili Motorolinim pametnim telefonom pogonjenim Qualcomm Snapdragon 800 series ili boljim procesorom putem USB-C kako bi mogao raditi.

Stoga se naočale proizvode u dva modela, odnosno kao A3 PC Edition i A3 Industrial Edition. PC Edition koristi softverske alate i aplikacije za Windowse, dok Industrial Edition koristi Motorolinu ThinkReality softversku platformu za hands-free AR zadaće.

Lenovo vjeruje da će se nove naočale koristiti u tvornicama, laboratorijima, dućanima i bolnicama, a obzirom da se radi o proizvodu namijenjenom poslovnom okruženju, nije objavio cijene, no rekao je da će A3 stići na odabrana tržišta širom svijeta sredinom ove godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->