Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.02.2019. 11:45

MWC 2019 

VIDEO: Pametni sat i telefon sa savitljivim zaslonom

ZTE predstavio nosivi gadget sa savitljivim zaslonom koji kombinira smartwatch i pametni telefon.

VIDEO: Pametni sat i telefon sa savitljivim zaslonom

ZTE-eov novi nosivi gadget Nubia Alpha, predstavljen na MWC 2019 sajmu, u osnovi je pametni telefon koji je ujedno i pametni sat zahvaljujući savitljivom 4-inčnom zaslonu, pa se jednostavno prilagođava nošenju na zapešću i djeluje kao vrlo elegantan komad nakita, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uređaj pogoni Qualcomm Snapdragon 2100 procesor uz pomoć 1 GB RAM memorije, a u njemu se nalazi i 8 GB ugrađene pohrane. Napaja ga baterija od 500 mAh, koja će biti dovoljna za čitav dan ako uređaj koristite samo kao pametni sat, no pri korištenju pametnog telefona vrijeme autonomije bi se moglo prilično smanjiti, što naravno ovisi o dužini i načinu korištenja.

Zaslon osjetljiv na dodir ima razlučivost od skromnih 192x960 piksela i sadrži poliamidnu zaštitu od grebanja i udaraca, a tu je i kamera od 5 MP za snimanje selfija.

Nubia Alpha ne radi na Androidu ili Wear OS-u, već ju pokreće AlphaOS operativni sustav koji je specijalno izrađen za ovaj uređaj, a što se cijene tiče, gadget će se u Europi prodavati po cijeni od 549 eura, odnosno oko 4063 kn.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam