Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.03.2018. 12:48

Bliska braća 

VIDEO: Samsung Galaxy S8 i S9 na Antutu testu

Usporedili smo stari i novi Samsungov flagship na najpopularnijem benchmark testu.

VIDEO: Samsung Galaxy S8 i S9 na Antutu testu

Samsung Galaxy S9, kako smo već pisali, donosi inkrementalna poboljšanja u odnosu na prethodnika. Vjerno se drži prošlogodišnjeg "infinity display" dizajna, ima istu veličinu SuperAMOLED ekrana od 5.8-inča te 2K+ rezoluciju (1440x2960). Stereo zvučnici koje imaju samo devetke jedva da se mogu primjetiti na prvi pogled. S druge strane, senzor za prepoznavanje otisaka prstiju ipak je bolje smješten na devetki, ispod kamere. Oba mobitela se mogu pohvaliti IP68 certifikatom otpornosti na vodu i prašinu, baterijom kapaciteta 3000 mAh-a te dualSIM utorom. 

Najveća razlika prisutna je u hardveru i softveru kamere. Oba mobitela imaju kameru razlučivosti 12 MP. Međutim, Samsung Galaxy S9 ima dvostruku blendu, a veći, Plus model još jednu kameru. Osim toga, s prednjom kamerom od (isto) 8 MP možete raditi unikatne AR emojije, koje kasnije možete koristiti u raznim messenger aplikacijama. Android Oreo 8.0 te novi čipset Samsung Exynos 9 Octa 9810 koji diže takt brzih jezgri na 2.7 GHz (u usporedbi s 2.3 GHz sa Samsung Galaxyja S8) te mijenja stare ARM Cortex A-53 jezgre s novim A-55 dizajnom, na istom taktu od 1.7 GHz, 

DSC_5035

Bitno je oku nevidljivo, rekao bi mali princ, no ipak postoji način da usporedimo, barem po performansama, ova dva mobitela. Na oba modela stavili smo novu verziju Antutu benchmark testa te uključili simulaciju. Pogledajte rezultat u ovom videu.

 

Pokušali smo u potpunosti izjednačiti uvjete testiranja pa su oba mobitela bila podešena na High Performance te 2K rezoluciju s najvećom svjetlinom. Usto smo imali uključen WiFi na oba uređaja te isključili lokaciju, NFC i ostale značajke. Ipak, uzmite rezultate s dozom rezerve radi razlika u kapacitetu baterija i temperaturi uređaja.

DSC_5018

Samsung Galaxy S8, naime, nije bio na punom kapacitetu tijekom testiranja. S druge strane, Samsung Galaxy S9 cijelo vrijeme bio je na punjaču, što se negativno odrazilo na prosječno višu temperaturu uređaja (Antutu je prosječno pokazivao 35,2 Celzijeva stupnja) te vrlo vjerojatno i optimalne performanse. 

Samsung Galaxy S9 i S9+ se od danas mogu naći u prodaji diljem Hrvatske. Preporučena cijena za Samsung Galaxy S9 je 6499 kuna, a za Samsung Galaxy S9+ 7299 kuna.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam