Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2020. 15:52

Sony ZV-1 

VIDEO: Sony predstavio kameru namijenjenu vlogerima

Sony ZV-1 je mala kompaktna kamera dizajnirana za tvorce sadržaja i vlogere.

VIDEO: Sony predstavio kameru namijenjenu vlogerima

Sony je predstavio novu džepnu kameru ZV-1, koju je, kako kaže, dizajnirao iz temelja za tvorce sadržaja i vlogere. Kamera sadrži 1.0 Exmor RS CMOS senzor slike s DRAM čipom i 24-70 mm F1.8-2.8 ZEISS Vario-Sonnar T objektivom velikog otvora koji stvara bokeh (pozadinsko zamućenje), omogućavajući izdvajanje subjekta od pozadine.

Kamera "zaključava" i prati subjekte pomoću Sonyjevog sustava automatskog fokusiranja i uključuje BIONZ X procesor slike posljednje generacije s prednjim LSI-om koji pruža visoku razlučivost i nizak šum za poboljšanu kvalitetu slike.

s7o3s8qsgfoywzmbgqat

Sony ističe da je ZV-1 njegova prva kompaktna kamera s varijabilnim LCD ekranom osjetljivim na dodir, koji olakšava kompoziciju snimaka u selfie načinu rada dok spajate vanjsku audio opremu. Također navode da ZV-1 sadrži napredne video značajke koje uključuju 4K snimanje filmova i stabilizaciju slike u tijelu uređaja.

Pored toga ZV-1 omogućuje jednostavnije snimanje recenzija proizvoda i sličnog video sadržaja pa kažu da su prošli dani stavljanja ruke iza objekta kako bi se kamera potaknula na fokusiranje, zahvaljujući novoj postavci nazvanoj Product Showcase Setting, koja omogućava brze i glatke prijelaze fokusa između lica subjekta i objekta postavljenog ispred objektiva, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Oslanjajući se na tehnologiju razvijenu za fotoaparate serije α (Alpha) i RX, novi kompaktni fotoaparat uključuje automatsko fokusiranje (AF) koje omogućuje snimanje i praćenje subjekata uz visoku točnost i brzinu. Da bi se fokus zadržao na predviđenom subjektu ili subjektima u užurbanom okruženju, AF u stvarnom vremenu, kao i praćenje videozapisa u stvarnom vremenu omogućuju ZV-1 da ostane "zaključan" na oči/lice subjekta ili neprimjetno prebaci fokus između više subjekata kontrolirajući brzinu AF i osjetljivost praćenja po potrebi.

Tu je i nova funkcija Face Priority autoexposure (AE) koja otkriva i prioritizira lice subjekta i prilagođava ekspoziciju kako bi lice u bilo kojem okruženju bilo optimalnom osvjetljeno. Ova AE tehnologija također suzbija nagle promjene ekspozicije ako se subjekt brzo okrene od kadra kako bi se uklonili neočekivani bljeskovi ili ekstremno tamni snimci.

Što se zvuka tiče, ZV-1 sadrži ugrađeni mikrofon s 3 kapsule koji je dizajniran za usmjeravanje zvuka prema naprijed, omogućavajući jasno snimanje glasa subjekta uz minimiziranje pozadinske buke, posebno kada se radi u selfie načinu rada.

Kako bi još više bio od koristi vlogerima, ovaj lagani (294 g) fotoaparat je prvi Sonyjev kompaktni fotoaparat s LCD ekranom koji se može otvoriti bočno, što omogućava korisnicima da olakšaju svoje postavljanje ispred fokusa objektiva.

Kako biste kamerom mogli upravljati jednom rukom, ZV-1 sadrži veliki REC gumb smješten na vrhu fotoaparata za brz pristup video snimanju, kao i lampicama za snimanje na prednjoj strani kamere koje označavaju snima li kamera aktivno.

ZV-1 također uključuje i napredak u stabilizaciji slike, pa kažu da se pri snimanju u HD kombiniraju optičke i elektroničke metode stabilizacije kako bi se trešnja smanjila do 11 puta više nego kod standardnog SteadyShota. Pri snimanju 4K videozapisa koristeći Optical SteadyShot, postiže se poboljšanje učinka stabilizacije do 8 puta više nego kod standardnog SteadyShota.

kj3h9es9d9i9cmsp4ulf

ZV-1 je kompatibilan s GP-VPT2BT drškom za snimanje s bežičnim daljinskim upravljačem, a nudi i dodatnu stabilnost i udobnost u kombinaciji s povezivanjem bez kabela.

Sony kaže da će vlog kamera ZV-1 biti dostupna u Europi u lipnju 2020., po cijeni od otprilike 800 eura.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony kamera ZV-1 vlogiranje
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->