Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2022. 11:38

CES 2022 

VIDEO: U prodaji kućni portal za holograme

Portl M je kutija u koju možete projicirati holograme koji podsjećaju na teleporter iz Star Treka.

VIDEO: U prodaji kućni portal za holograme

Nedavno smo u jednom društvu raspravljali o tome koje tehnologije iz Star Treka nisu postale stvarnost i otkrili smo da nam tehnologija još nije omogućila putovanje Warpom, pucanje iz fazora, kao ni teleportiranje.

Ovo zadnje nam se ipak malo približilo na ovogodišnjem CES-u, što znači da se sada možete "teleportirati" kod nekog svojeg frenda u njegovu kuću, no ne u materijalnom obliku već u vidu realističnog holograma.

Tvrtka Portl, koja već godinama razvija istoimenu tehnologiju hologramskih "kutija", odnosno specijalnih zaslona u kojima se mogu streamati trodimenzionalni video hologrami u realnom vremenu, u Las Vegasu je objavila početak predbilježbi svojih desktop hologramskih uređaja pod nazivom Portl M koje već možete rezervirati ako uplatite polog od 100 dolara.

Zaslon dolazi u obliku "ormarića" koji možete koristiti u vertikalnom ili horizontalnom položaju u kojem se na vrhu nalazi niz modula kamera koje uključuje dubinske kamere, stereo zvučnike i mikrofone koji omogućuju razgovore licem u lice sa streamanim hologramom u stvarnom vremenu. Zaslon koji djeluje kao stvarna kutija u kojoj se prikazuje hologram je u osnovi 4K zaslon osjetljiv na dodir, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uređaj koji bi se trebao početi isporučivati kupcima u ožujku ove godine po zasad neobjavljenoj cijeni, sadrži 16 GB RAM memorije i 1 TB pohrane, a na CES 2022 sajmu je proglašen jednim od najinovativnijih predstavljenih proizvoda. Vjerujemo da bi ovo moglo postati odličan komunikacijski gadget u današnja pandemijska vremena koji će nam na najbolji mogući način pružiti osjećaj fizičke nazočnosti sugovornika video konferencija, a nudi i velike mogućnosti primjene u marketingu i oglašavanju.

Beam me up Scotty!

Vezani sadržaji
Ključne riječi hologrami zaslon CES 2022 Portl M
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->