Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2023. 13:40

Meta Quest 3 

VIDEO: Zuckerberg predstavio headset za 500 dolara

Mark Zuckerberg je najavio sljedeću generaciju headseta za virtualnu i mješovitu stvarnost, koja će biti lansirana ove jeseni.

VIDEO: Zuckerberg predstavio headset za 500 dolara

U rujnu ove godine izlazi Meta Quest 3 headset i ima veću rezoluciju, bolje performanse, revolucionarnu tehnologiju Meta Reality i tanji, udobniji oblik od Questa 2, a koštat će 499,99 američkih dolarta

Ovo će biti prvi headset sa Snapdragon čipsetom sljedeće generacije razvijenim u suradnji s Qualcommom koji pruža više nego dvostruko veću grafičku izvedbu od prethodne generacije Snapdragon GPU-a u Questu 2, što znači da ćete dobiti glatkiju izvedbu i nevjerojatno oštre detalje u igrama.

mq3 2

"High-fidelity color Passthrough, inovativno strojno učenje i prostorno razumijevanje omogućuju vam istovremenu interakciju s virtualnim sadržajem i fizičkim svijetom, stvarajući neograničene mogućnosti za istraživanje. Sada možete igrati virtualnu društvenu igru ​​na svom kuhinjskom stolu uz značajku Demeo, ukrasiti svoju dnevnu sobu virtualnom umjetnošću zahvaljujući značajki Painting VR, ili uroniti u potpuno imerzivan svijet kako biste radili stvari koje inače jednostavno nisu moguće", navodi Meta u svojem priopćenju, a kako Quest 3 izgleda i kako se koristi možete vidjeti u ovom videu.

"Zahvaljujući našem napretku u tehnologiji praćenja, izbacili smo vanjske prstenove za praćenje tako da kontroleri djeluju kao prirodniji nastavak vaših ruku i zauzimaju manje prostora. Također smo uključili TruTouch haptics koji je prvi put debitirao u Touch Prou ​​kako bi vam pomogao da osjetite akciju kao nikada prije. Praćenje ruku bit će podržano odmah nakon postavljanja, tako da možete istraživati ​​bez kontrolera, zahvaljujući Direct Touchu koji vam omogućuje korištenje samo ruku za interakciju s virtualnim objektima", dodaje tvrtka.

350823451_2143679825841964_5871201505889073171_n

Quest 3 je unatrag kompatibilan s Quest 2 katalogom od preko 500 VR igara, aplikacija i iskustava, a Meta sprema nove VR i MR naslove koji su spremni za lansiranje.

Ovo Metino predstavljanje novog headseta dolazi u trenutku kada sve više kolaju glasine o prvom Appleovom VR headsetu koji bi navodno trebao biti predstavljen na WWDC 2023 događanju idući tjedan.

Za razliku od Questa 3, Appleov Reality Pro headset će navodno koštati 3000 dolara, pa se već lagano postavlja pitanje je li Apple izabrao potpuno krivi trenutak za lansiranje svojeg gadgeta ili misli da mu Zuckerberg i društvo ne mogu pokvariti dan jer je njegov headset toliko superiran da opravdava visoku cijenu. Dakako sve ovo pod uvjetom da su glasine točne.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->