Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.02.2018. 13:06

King's College London 

Video igre smiruju shizofreničare

Pacijenti koji su sudjelovali u studiji trebali su upravljati raketom i uspješno ju prizemljiti.

Video igre smiruju shizofreničare

Znanstvenici su na Institutu psihijatrije, psihologije i neuroznanosti na King's College London i njihovi kolege sa Sveučilišta u Roehamptonu, razvili su "gaming tehniku" za koju vjeruju da će se moći koristiti kao pomoć bolesnicima sa shizofrenijom koji ne odgovaraju na lijekove.

Znanstvenici su proveli studiju u kojoj su pacijentima dali video igru čiji cilj je sigurno spustiti raketu na zemlju, dok su se nalazili u MRI skeneru i trebali su koristiti svoje vlastite mentalne strategije za pokretanje računalno generirane letjelice, pri čemu su došli u mogućnost smanjivanja internih glasova u svojim glavama. Svih 12 sudionika ove male studije patilo je svakodnevno od velikih i prijetećih verbalnih halucinacija.

Nakon korištenje video igre svi su rekli da su glasovi prestali biti eksterni, što im je značajno smanjilo stres, pa su se mogli uspješno nositi sa svojim halucinacijama.

Znanstvenici sada žele provesti jednu puno veću studiju na velikom broju pacijenata, no smatraju kako već i  ovo obećava odlične rezultate i vjeruju da će pacijenti zahvaljujući igri moći upravljati svojim aktivnostima mozga

Čitavu studiju možete pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam