Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.02.2019. 09:37

Microsoft 

Xbox One igre na Windows 10 računalu

Microsoft radi na značajki koja će omogućiti igranje Xbox One igara na PC-u bez portanja od strane developera.

Xbox One igre na Windows 10 računalu

Igranje na Windows 10 računalima uskoro bi trebalo dobiti dodatnu vrijednost, jer je Brad Sams iz Thurrotta pronašao dokaze koji upućuju da bi Windowsi 10 uskoro mogli podržavati instalaciju Xbox One igara, jer kod koji bi to omogućio već postoji u nadolazećoj nadogradnji Windowsa 10 koja izlazi u travnju ove godine.

Microsoft je početkom ovog mjeseca pokrenuo misteriozni gaming test kao dio Windows Insider programa u kojem je zatražio od korisnika da pokrenu Windows 10 build za instalaciju igre State of Decay i zaigraju je na svojim računalima, no nije im rekao koja je svrha tog testa i za koju je platformu napravljena ta verzija igre. 

Kako se ispostavilo, svrha toga je bilo testiranje kompatibilnosti između Xbox One i Windows 10 platformi, jer su prilikom instalacije igre sve datoteke preuzete s Xbox Live servera, a ne sa servera Microsoft Storea, iako je download pokretan preko Microsoft Storea.

Pored toga, game installer se nalazio u XVC formatu koji Microsoft od 2013. godine koristi za Xbox One igre, a iznenađujuće je što se, počevši od Windows 10 inačice s oznakom 1903 (19H1), taj format može koristiti za instalaciju igara na PC računala s PowerShellom.

Ukoliko se projekt nastavi u ovom smjeru, Sams vjeruje kako postoji velika šansa da se gaming na PC-u i Xboxu "ujedini". Dakako, ovo je za sada još uvijek nepotvrđeno od strane Microsofta, no mogućnost instalacije Xbox igara na PC jako bi se mogla dopasti igračima, a pogotovo developerima jer više ne bi morali raditi portove igara s PC-a za Xbox One i obrnuto.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam