Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.01.2021. 13:20

Intel 

Započele isporuke prvih desktop Iris XE grafičkih

Kartice će se isporučivati OEM-ovima koji će ih koristiti u gotovim konfiguracijama.

Započele isporuke prvih desktop Iris XE grafičkih

Intelove prve "dedicirane" grafičke kartice za desktop računala će se uskoro naći na tržištu u gotovim konfiguracijama koje ćete moći kupiti.

Intel je objavio službeno lansiranje Iris Xe grafičkih kartica koje razvio u suradnji s partnerima među kojima je i Asus.

Nakon što su u studenom prošle godine izašli prvi laptopi Acera, Asusa i Della s Iris Xe Max grafikom, sada je došlo vrijeme za lansiranje prvih Xe grafičkih kartica za desktop računala, no korisnici ih (barem zasad) neće moći kupovati za slaganje vlastitih konfiguracija, jer će se nalaziti samo u gotovim konfiguracijama Microsoftovih partnera.

dg1-3d-rwd.png.rendition.intel.web.978.550

Glavni element Iris Xe grafike je DG1 GPU koji se temelji na integriranoj grafici Tiger Lake procesora i donosi gotovo iste specifikacije, a desktop inačica ima čak i nešto slabije specifikacije u odnosu na mobilne inačice u laptopima.  

Desktop GPU ima 3 outputa za zaslone, HDR podršku, 80 izvršnih jedinica i 4 GB ugrađene LPDDR4x memorije te nije namijenjen gaming računalima, već konfiguracijama za poslovne namjene.

colorful-2-fan-dg1-angle-1-rwd.png.rendition.intel.web.978.550 (1)

Prošle godine Intel je objavio da razvija i grafičke kartice za gaming pod nazivom Xe-HPG koje će imati podršku za ray tracing i koristiti GDDR6 memoriju, pa će Nvidia i AMD dobiti novog konkurenta, a mi novu zabavu za usporedne testove u Vidilabu.

Prve Intelove gamerske grafičke kartice trebale bi se pojaviti tijekom ove godine. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->