Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.07.2011. 12:58

Uradi sam 

Kinez napravio uradi sam iPad 3

Mladi Kinez napravio je svoj "uradi sam" tablet pod nazivom DiY iPad 3, koji radi pod Windows operativnim sustavom.

Kinez napravio

Ovaj DiY (Do it yourself) iPad 3 vjerojatno predstavlja pravu noćnu moru Steve Jobsa i Applea. Osim što (po nama) djeluje funkcionalnije i ljepše od bilo kojeg iPada, ovaj tablet radi pod Windowsima, čime je mladi kinez želio sugerirati Appleu da je to put kojim bi se trebalo ići u razvoju novog iPada.

Naravno, šanse za takvo što gotovo sigurno ne postoje, ali mislimo kako ovih dana neki inženjeri u Appleu loše spavaju.

Liu Xinying, dvadesetjednogodišnji Kinez iz istočne provincije Shandong, odlučio je po sistemu "uradi sam" napraviti svoju inačicu novog iPada, kakav bi želio da jednog dana izađe iz pogona Applea.

 nije nam poznato je li ga odlučio nazvati iPadom 3 zbog ljubavi prema Appleu ili je to bio puki čin satire 

Koristeći dijelove računala, zaslon osjetljiv na dodir i dodatno „fascikl kućište“ za tablet i tipkovnicu koja se može odvajati, Liu je proizveo jedinstveni proizvod, koji djeluje kao tablet kakav bismo svi voljeli posjedovati.

Nije nam poznato je li ga odlučio prozvati iPadom 3 zbog ljubavi prema Appleu ili je to bio puki čin satire, no njegov tablet doista djeluje kao da je nastao u Appleu. Točnije rečeno, djeluje tako sve dok ga ne upalite, obzirom da se nakon uključivanja podignu Windowsi, pa shvatite da je to PC u Appleovom ruhu.

Način na koji je napravio svoju inačicu DiY iPada 3 objavio je na Youtubeu, pa u video filmovima dolje možete vidjeti kako mu je to pošlo za rukom.

Dijelovi od kojih je izradio DiY iPad 3 koštali su ga 300 dolara (1.570 kn), te navodi kako smatra da toliko upravo i vrijedi, mada bismo mi rekli da vrijedi daleko više. To očito misle i mnogi drugi, pa je Liu u posljednje vrijeme zasut ponudama raznih kineskih kompanija koje proizvode hardver.

Kako u Kini postoji veliki trend kopiranja tuđih proizvoda, vrlo je vjerojatno da bi se ovaj tablet jednog dana mogao naći na tržištu, no morat će mu naravno promijeniti ime i poskidati naljepnice s nagriženom jabukom.

VIDEO

DiY iPad 3 - Prvi dio

Izrada, dizajn i sklapanje komponenti. Djeluje jednostavno, no za takvo što morate imati malo više znanja. Ako se odlučite na pokušaj stvaranja jednog takvog uređaja, možda bi vam pomoglo da video malo usporite.

DiY iPad 3 - Drugi dio

Dovršetak izrade, ukrašavanje i demonstracija. Predlažemo vam da umjesto Apple logotipovima, svoj "uradi sam" tablet ukrasite naljepnicama s motivima plavih oblaka, ili još bolje, pingvina.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->