Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.07.2020. 13:07

Julien’s Auctions 

Kupite si originalni upravljač Apolla 11

Kontroleri koje su koristili Neil Armstrong i Buzz Aldrin u misiji prvog slijetanja na Mjesec uskoro će biti ponuđeni na aukciji.

Kupite si originalni upravljač Apolla 11

Svi ljubitelji svemirskih istraživanja, posebice svemirski kolekcionari, vrlo rado bi voljeli posjedovati neki originalni predmet iz Apollo 11 misije koja je 1969. godine dovela prve ljude na Mjesec.

Ukoliko ste spremni dati svoj novac za to, što podrazumijeva prilično duboki džep, bankovni račun s puno nula ili debeli novčanik, 11. i 12. srpnja možete posjetiti aukcijsku kuću Julian's Auctions na Beverly Hillsu, ili se nadmetati online na njihovoj web stranici, gdje će se održati "Legends & Explorers" nadmetanje za tri kontrolera iz Apollo 11 misije koje su koristili Neil Armstrong i Buzz Aldrin.

Zahvaljujući suradnji s NASA-om, Julien's u ponudu stavlja dva rotacijska ručna kontrolera (RHC) s letačkih postaja Armstronga i Aldrina te THC kontroler (translation hand control) koji je koristio Armstrong.

Aukcijska kuća procjenjuje da će svaki kontroler postići cijenu od 200 tisuća dolara, odnosno oko 1,34 milijuna kuna, a uz njih ćete dobiti i potvrdu o autentičnosti od NASA-e.

Kontroleri su se koristili u servisnom modulu Columbia na koji je bio spojen lander Eagle i služili su za kretanje prema gore, dolje, lijevo i desno. Služili su za preuzimanje ručnih kontrola od autopilota pri preciznim manevrima poput pristajanja (dockinga). Mada sam modul Columbia nije bio na Mjesecu, već je letio u orbiti i služio kao međupostaja za lander, ovo su doista najunikatniji predmeti Apollo 11 misije kakvi se mogu naći u slobodnoj prodaji, pa vjerujemo da će neki  kolekcionar biti spreman platiti i više od procijenjenog iznosa. 

apollo 2

Osim kontrolera na aukciji će se naći i neki drugi predmeti iz Apollo misija, uključujući rukavicu s Armstrongovog svemirska odijela (20.000 $), alatni kit iz posljednje misije na Mjesec Apollo 17 (30.000 $) i lopticu za baseball koju su potpisala sva tri člana Apollo 11 misije - Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collins, koja je procijenjena na 2.000 dolara.

Osim toga na akciji će se pojaviti i drugi povijesni svemirski predmeti koji uključuju dio instrumentalne ploče kontrole u Houstonu, dijelovi Saturn raketa i suveniri iz misija Mercury, Gemini, Apollo, Spacelab i Orbiter, plus nešto originalnih NASA-inih filmova, fotografija i dokumenata povezanih s povijesnim američkim svemirskim misijama.

Ako su kupite neki kontroler javite nam se, pa možda napravimo how-to VIDI X radionicu u kojoj ćemo ga pokušati iskoristiti za upravljanje video igrom.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->