Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.05.2023. 10:57

Forum 

ESA želi komercijalizirati promatranja Zemlje

Otvorene su registracije za prvi forum o komercijalizaciji promatranja Zemlje koji se održava u Parizu 30. i 31. listopada 2023.

ESA želi komercijalizirati promatranja Zemlje

Europska svemirska agencija poziva sve zainteresirane investitore, poduzetnike i tvrtke svih veličina, na prvi forum o komercijalizaciji promatranja Zemlje.

Forum će se održavati u sjedištu ESA-e u Parizu od 30. do 31. listopada 2023., a svi investitori i tvrtke iz sektora promatranja Zemlje sada će se moći okupiti i razgovarati o komercijalnom potencijalu i izazovima promatranja Zemlje.  

Unapređenje komercijalnog prostora u Europi vitalna je komponenta ESA Agende 2025, a sektor promatranja Zemlje ima obilje mogućnosti koje privatne tvrtke mogu iskoristiti, od satelita i zemaljske infrastrukture do aplikacija koje rješavaju probleme iz stvarnog svijeta s podacima iz svemira.

Događaj ima za cilj pružiti forum za raspravu dionicima koji su aktivni u komercijalizaciji promatranja Zemlje u Europi i šire, zajedno s istraživanjem najnovijih trendova i strategija na komercijalnom tržištu, uključujući tehnološke i industrijske aspekte. Skup će također informirati sudionike o planovima ESA-e i EU u komercijalizaciji promatranja Zemlje te će prikupiti povratne informacije od zajednice.

U potrazi za poticanjem suradnje i partnerstva u području komercijalizacije promatranja Zemlje, događaj će sudionicima pružiti mogućnost povezivanja s institucijama, vodećim osobama u industriji, investitorima i poduzetnicima te istraživanja potencijalnih poslovnih i investicijskih prilika.

Obrađivat će se svi elementi lanca vrijednosti promatranja Zemlje, s fokusom na poslovne i financijske aspekte, te razmatranje industrijske i tehničke perspektive pristupa svemiru, kao što su lansirni uređaji, inovativni senzori, tržišta usluga s dodanom vrijednošću, kao i kao digitalna revolucija u velikim podacima i umjetnoj inteligenciji.

Sudionici će steći dublje razumijevanje tržišnih trendova, ključnih pokretača i izazova s ​​kojima se industrija suočava, zajedno s vladinim politikama, mogućnostima financiranja i strategijama komercijalizacije kroz glavne govore, panele i mogućnosti umrežavanja.

Više detalja o Forumu komercijalizacije promatranja Zemlje možete pronaći na web stranici događaja, a svoje sudjelovanje možete prijaviti ovdje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ESA EO Commercialisation Forum
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->