Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.06.2024. 11:38

Kvantna računala 

IBM i AIST rade kvantno računalo od 10 000 kubita

Novo kvantno računalo trebalo bi imati 65 puta više kubita u odnosu na postojeće kvantne sustave.

IBM i AIST rade kvantno računalo od 10 000 kubita

IBM i državni japanski tehnološki institut AIST udružuju se na razvoju kvantnog računala iduće generacije. Ta informacija dolazi iz procurjelih dokumenata kojih se dokopao japanski medij Nikkei.

Novo kvantno računalo s 10.000 kvantnih bitova ili kubita, što je 75 puta više nego što imaju trenutna kvantna računala, između ostaloga će pomagati u otkrivanju novih lijekova i biti će pokrenuto 2029. godine. 

Partneri će također razvijati poluvodiče i supravodljive integrirane sklopove potrebne u kvantnim računalima sljedeće generacije. Obzirom da kvantna računala rade na vrlo niskim temperaturama blizu apsolutne nule, postoji potreba za poluvodičima i sklopovima koji mogu izdržati ekstremne temperature. 

Institut AIST, koji je povezan s japanskim Ministarstvom gospodarstva, trgovine i industrije, poznat je po svojoj snazi ​​u tehnologijama povezanim s umjetnom inteligencijom i ima patente potrebne za projekt s IBM-om.

Institut i IBM će pomoći japanskim tvrtkama koje proizvode lijekove da iskoriste kvantno računalo, obukom njihovih zaposlenika.

Kvantna računala još uvijek su u fazi razvoja. Postojeća 133-kubitna kvantna računala još uvijek griješe i često zahtijevaju pomoć superračunala dok se koriste u istraživanju.

Kako bi se kvantna računala mogla komercijalno koristiti, prema znanstvenicima, hardver bi trebao doseći razinu od 20.000 do 30.000 kubita.

Vezani sadržaji
Ključne riječi IBM AIST
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->