Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.05.2021. 14:57

Yusaku Maezawa 

Japanski milijarder prije Mjeseca posjećuje ISS

Dok čeka svoju turističku turu oko Mjeseca, Yusaku Maezawa će malo skočiti na ISS.

Japanski milijarder prije Mjeseca posjećuje ISS

Prije nekoliko mjeseci Elon Musk je predstavio prvog svemirskog turista koji će njegovom Crew Dragon letjelicom napraviti krug oko Mjeseca. Radi se o japanskom milijarderu Yusaki Maezawi, čiji let je zakazan za 2023. godinu.

No bogati Japanac ne želi toliko dugo čekati let u svemir, pa je postao klijent tvrtke Space Adventures, koja će ga uz pomoć ruske Soyuz rakete dovesti na Međunarodnu svemirsku postaju u prosincu ove godine. Space Adventures je već dovodio turiste u svemir, uključujući Anousheha Ansarija 2006. godine i Guya Lalibertéa 2009.

Nakon što je Space Shuttle prestao letjeti, Rusi su obustavili turističke letove jer su svojim raketama prevozili sve astronaute na ISS, no kako je to sada preuzeo SpaceX, biznis s turizmom se ponovno aktivira.

Maezawa će na ISS stići u društvu svojeg produkcijskog asistenta Yozoa Hirana i tamo bi trebao provesti dva tjedna, no prije toga će obojica provesti 3 mjeseca u Rusiji na treningu za misiju.

Maezawa svoja svemirska iskustva namjerava prenositi uživo preko YouTubea pa je upravo stoga na ISS odlučio povesti Hirana koji će mu u tome pomoći.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->