Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.06.2021. 15:04

Blue Origin 

Jeff Bezos i njegov brat lete u svemir idući mjesec

Prvi let s ljudskom posadom tvrtke Blue Origin rezerviran je za Jeffa Bezosa i njegovog brata.

Jeff Bezos i njegov brat lete u svemir idući mjesec

Jeffa Bezosa i njegovu svemirsku tvrtku Blue Origin mnogi smatraju najvećim konkurentom Elona Muska u privatnom sektoru. Nakon što je Bezos uložio službenu pritužbu NASA-i što je za svemirske misije na Mjesecu odabrala SpaceX, nije predugo tugovao već nastavlja razvijati svoje rakete i letjelice, koje bi prve ljude u svemir trebale povesti već 20. srpnja ove godine.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, čije bogatstvo se procjenjuje na 186,2 milijarde dolara, sada je na Instagramu objavio da će u prvom letu New Shepard rakete, u kapsuli s ljudskom posadom dva sjedala zauzeti on i njegov brat Mark, dok će treće mjesto pripasti onome tko ponudi najviše love za kartu putem aukcije koja se održava na web stranici Blue Origina.

aukcija za svemir

Ako ste zainteresirani reći ćemo vam da najviša ponuda trenutno iznosi 2.800.000 dolara, što znači da morate ponuditi barem dolar više kako biste ušli u igru, no morate se požuriti, jer će 12. lipnja aukcija biti zaključena nakon čega će biti objavljeno ime osobe koja će se pridružiti Bezosima.

Za razliku od letova s ljudskom posadom SpaceX-ovim Crew Dragonom, koji vodi astronaute na ISS, Blue Origin će u svojem prvom letu dovesti bogate astronaute samo malo preko ruba svemira, odnosno do 100 km visine, nakon čega će malo osjetiti čari mikrogravitacije, a potom se spustiti na Zemlju padobranima.

Inače, Bezos je prije dva tjedna objavio da planira odstupiti s mjesta šefa Amazona, pa neki kažu da je to učinio zbog toga jer nije siguran da će se živ vratiti iz svemira. 

Musk za sada još nije rekao kada bi se i sam mogao naći u svemiru. Možda se drži one – hvali more (Mars), drž se kraja (Zemlje).Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->