Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.07.2021. 10:07

Blue Origin 

U svemir stiže najmlađa osoba u povijesti

Blue Sheppard će uz Bezosa i njegovog brata u svemir povesti tinejdžera koji je tek završio srednju školu.

U svemir stiže najmlađa osoba u povijesti

Bezosova svemirska tvrtka Blue Origin 20. srpnja ove godine dovodi prve ljude u svemir, a raspon njihovih godina je doista jako zanimljiv. Osim Bezosa i njegovog brata, na letu će biti putnica Mary Wallace "Wally" Funk" koja ima čak 82 godine, a Bezos je želi dovesti u svemir jer joj to nije omogućila NASA nakon što je prošla selekcijske testove u šezdesetim godinama prošlog stoljeća za Mercury 13 "Woman in Space" program. NASA je program tada prekinula jer se nekome u politici nije dopalo da se u svemir šalju žene, pa je prva Amerikanka u svemiru bila Sally Ride koja je poletjela u Space Shuttleu Challenger tek 1983. godine.

Četvrti "turist" na povijesnom letu Blue Origina bit će ujedno i najmlađa osoba ikada u svemiru, 18-godišnji  Oliver Daemen, tinejdžer koji je tek završio srednju školu, a on je svoje mjesto u New Sheppard letjelici dobio na prilično sretan način.

Na njegovom mjestu je trebala sjediti nepoznata osoba koja je svoju kartu osvojila na aukciji s ponudom od 28 milijuna dolara, no ona je zbog nekih razloga morala otkazati svoj let pa je sjedalo ponuđeno CEO-u tvrtke Somerset Capital Partners Joesu Daemen koji je trebao biti na drugom letu. On je potom odlučio sjedalo u New Sheppardu prepustiti svojem sinu Oliveru koji će tako postati najmlađa osoba u svemiru i znatno popraviti prosjek godina u ovoj misiji.   

Pored toga Oliver će biti i prvi putnik Blue Origina koji je platio kartu za let u svemir. Dobro, ne on već njegov tata.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->